ÜNİVERSİTE ADAYLARI ESENLER’DE MORAL BULDU

Esenler Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Köprüden Önce Son Çıkış” söyleşisine ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Kapaklıkaya, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için tüyolar paylaştı.

Esenler Belediyesi tarafından üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik olarak düzenlenen eğitimci – yazar Alişan Kapaklıkaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Köprüden Önce Son Çıkış” programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı programda Kapaklıkaya, öğrenme biçiminin başarıda kilit rol oynadığını vurgulayarak “Herkes öğrenebilir ancak herkes aynı biçimde öğrenmeyebilir. Başarısızlık sandığımız şey öğretmenin dersi anlatma biçimiyle, öğrencinin anlama biçiminin uyuşmamasıdır. Başarısızlık diye bir şey yoktur” dedi.

ÖNCE ÖĞRENME BİÇİMİZİNİ BİLMELİSİNİZ

Sınava hazırlanan öğrencilerin dikkat süresi üzerine konuşan Kapaklıkaya, “Deha zoru basite indirgemektir. İnsan beynine ‘Çalış’ dediğin zaman otomatik olarak kapanır. Önce öğrenme biçiminizi bilmeniz gerekiyor. Her beyni açacak bir anahtar vardır. Bazılarımız işitsel bazılarımız görsel bazılarımız ise dokunsal zekâya sahiptir. Görsel zekâya sahip bir çocuğa dersi sadece işitsel olarak anlattığınızda anlamaması gayet normaldir” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN HAYALLERİ OLMALI

Beynimizin sağını çalıştıran kelimelerle solunu çalıştıran kelimelerin farklı olduğuna ve bilinçaltının doğru yönlendirilmesinin önemine dikkat çeken Kapaklıkaya şunları söyledi:

“Çocukların sağ beyni çalışırken sol beyni çalışan ebeveynleri olabilir bazen de bu durum tam tersidir. Başarı hem sağ hem sol beyni kullanmakla gelir. İnsan beyninin bir diğer önemli özelliği ise hayalle gerçeği ayıramamasıdır. Beyin için hayalle gerçek aynıdır. Bu durumda bilinçaltını doğru yönlendirebilmek çok önemlidir. Olumlu olarak kurulan hayaller başarıya götürür. Sonuçların açıklandığı günü ve istediğiniz bölümü kazanmış olarak hayal ederseniz başarı da doğru orantıyla gelecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir