ESENLER’DE ZEKA OYUNLARI ŞAMPİYONASI BAŞLADI!

Esenler Belediyesi tarafından “Aklını Kullan, Ödülü Kazan!” sloganıyla düzenlenen Zeka Oyunları Şampiyonası’nın 2024 lansmanı gerçekleşti. Lansmanda, ilkokul, ortaokul ve lise grupları için kura çekimi yapıldı. Programda heyecanlı anlar yaşandı.

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Zeka Oyunları Şampiyonası’nın 2024 yılı lansmanı gerçekleşti. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen lansmana Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kamil Ayata, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Heyecan dolu anların yaşandığı programda mangala, abalone, pentago, küre, koridor ve quarto oyunları için ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci grupları arasında kura çekimleri yapıldı.

ÖĞRENMEYİ ÖĞRETEN BİR METOT

Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, böylesine değerli ve güzel bir etkinlikte bulunduğundan ötürü oldukça mutlu olduğunu dile getirerek “Umarım bu yıl ilgi geçen yıldan daha fazla olur. Böyle bir etkinliğin hazırlanma sürecinde emeği geçen tüm idarecilerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 21. yüzyılda artık her şey her saat değişiyor. Tabi bu değişime ayak uydurduğumuz sürece dünyayı yakalayabiliyoruz, hedeflerimize ulaşabiliyoruz. Eğitim konusu da böyle. Artık klasik öğrenme metotlarından çok daha farklı eğitim öğretim araçları ortaya çıktı. Bunlardan biri de zeka oyunları. Bildiğim kadarıyla müfredatımızda da seçmeli ders olarak var. Bu sadece öğrenciye bilgiyi aktarmak değil de öğrenmeyi öğrenmenin yollarını onlara öğretmenin artık tüm dünyada kabul gören bir gerçek olduğunu biliyoruz” dedi.

BAŞARILARIMIZI ORTAYA KOYDUK

Programda konuşmalarını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert ise “Geçen yıl 9 farklı kategoride, 8 okulumuzun ev sahipliğinde toplamda 2 bin 500 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen şampiyonamızda, öğrencilerimiz hem birbirleriyle rekabet etme hem de birlikte çalışma fırsatı buldular. Toplamda 48 okulumuzun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz şampiyonamız, ilçemizin eğitim alanında ne kadar dinamik ve başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu yıl Zeka Oyunları Şampiyonasına katılım oranımız arttı ve ilçemizdeki resmi eğitim kurumlarımızın tamamına yakını başvuruda bulundu. Eğitim camiamızın güçlü ve birbirine destek olan yapısı, bu tür etkinliklerin başarılı bir şekilde düzenlenmesine imkân tanıyor. Öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak tanıdığımız birçok etkinliği planlamaya devam edeceğiz.  Eğitimdeki bu tür etkinliklerin, öğrencilerimizin sadece derslerle değil, aynı zamanda yaşamla da başa çıkabilme yeteneklerini artırdığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN DERS BAŞARISI ARTTI

Tacirler Eğitim Vakfı İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Gonca Kiris, çocukların sosyalleşmesi açısından zeka oyunlarının oldukça faydalı olduğunu kaydederek “ Çocukların bir araya gelerek paylaşımda bulunmalarını sağlıyor. Keyifli bir şekilde vakit geçiriyorlar. Çok sessiz olan öğrencilerin sosyalleştiğini ve konuşmaya başladığını görüyoruz. Kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Aynı zamanda zeka oyunlarına başlayan öğrencilerin ders başarısı da artıyor. Zeka gelişimi açısından oldukça önemli” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklar bu oyunlarla takım çalışmasını da öğrendi. Biz hiç söylemeden kendi aralarında da yarışmalar yapıyorlar. Çok eğlendiklerini söylüyorlar. Geçen yıldan şampiyonadan aldıkları hediyelerden çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Onlar için çok keyifli bir süreçti.”

KÜRE OYNAMAYI ÇOK SEVİYORUM

8 yaşındaki Muhammed Ali Kara, “Bugün Zeka Oyunları Şampiyonası için buraya geldim. Küre oynamayı çok seviyorum. Bu yıl ben de yarışmalara katılmak istiyorum. Bugün kurada benim okulum çıkmadı. O yüzden çok üzüldüm ama yarışmaları takip edeceğim” dedi. 9 yaşındaki Kıvanç Cengiz ise “Program çok güzel ama okulumuzun lise kısmı çıktı, ortaokul kısmı çıkmadı. Önümüzdeki yılın şampiyonasına katılırız inşallah. Ben de en çok futbolu ama zeka oyunu olarak da mangala ve koridor oyunlarını oynamayı çok seviyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir