ESEV’DEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Esenler Belediye Sanat Evi (ESEV) tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen Sanat Festivali, hafta sonuna renk katan etkinlikleri Esenlerlilerle buluşturdu. ESEV’in tüm branşlarıyla katıldığı festival; konser, söyleşi, atölye, dans gösterimleri ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Esenler’in sanata açılan kapısı Esenler Sanat Evi (ESEV), 2022-2023 eğitim- öğretim sezonunu düzenlenen festivalle sonlandırdı. Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu boyunca çeşitli branşlarda eğitimlerini sürdüren ESEV, tüm yılın yorgunluğunu 5. ESEV Sanat Festivali ile attı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen festival, her yaştan Esenlerliyi bir araya getirdi. Konserlere, workshoplara, dans gösterimlerine sahne olan festival, binlerce vatandaşa keyifli anlar yaşattı.

TİYATRO İZLEYİP ATÖLYELERE KATILDILAR

5. ESEV Sanat Festival’inin açılışı, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti. Festivalin ilk gününde ESEV’de eğitim alan kursiyerlerin gerçekleştirdiği bağlama, gitar, piyano dinletileri kulakların pasını sildi. “Bir Masal Bir Kahraman” çocuk tiyatrosuyla minikler keyifli anlar yaşadı. Aynı gün Seramik “Öze Dönüş” Atölyesi’nde buhurdanlık, Ebru “Renklerin Esintisi” atölyesinde yelpaze yapımı ve karikatür atölyesinde ise portre çizimi gerçekleştirildi. Festivalin birinci gününde “Türk İslam Mimarisinde Gelişim” başlıklı söyleşi de meraklısıyla buluştu. Herkesin ilgisini çekecek etkinliklerin düzenlendiği festivale çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş katıldı.

KEYİFLİ BİR HAFTA SONU DENEYİMİ YAŞADILAR

Festivalin ikinci gününde ise halk oyunları gösterimleri, ney, piyano, yan flüt, Karadeniz kemençesi, keman dinletileri gerçekleştirildi. Keyifli anların yaşandığı festivalde çocuk korosu da performanslarını sergiledi. Rüzgârlı Tepenin Çocukları ise vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Festivalin ikinci gününde yine atölyeler ve söyleşiler düzenlenerek her yaştan kimse keyifli bir hafta sonu deneyimi yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir