5. ESEV SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Esenler Belediyesi bünyesinde 12 yıldır 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), 5’inci kez sanat festivaline ev sahipliği yaptı. Konserler, söyleşiler, atölyeler, workshoplar, dans gösterimleri ve daha pek çok branşta yeteneklerin sergilendiği 5. ESEV Sanat Festivali, iki gün boyunca eğlenceli anlara sahne olacak.

Sanatın farklı dallarında verdiği eğitimlerle adından söz ettiren Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), 5’inci sanat festivaliyle 2022-2023 eğitim-öğretim dönemini taçlandırdı. Bugün kapılarını açan ve yarın da devam edecek olan festival, 12.00- 22.00 saatleri arasında Esenler Dörtyol Meydanı’nda sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak. Konserlerden söyleşilere, dans gösterimlerinden el emeği ürünleri sergisine kadar tüm branşlarıyla sanatseverlerin karşısına çıkan festivalin açılış programı renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin açılış programına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ESEV Sanat Danışmanı Abdülbaki Kömür ise başkan Göksu’ya ESEV öğrencisi tarafından yapılan bir tablo hediye etti. Miniklerin de unutulmadığı programlarda patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapıldı. Festivalde ayrıca dev bir grafiti duvarı, ESEV eğitmenleri ve grafiti sanatçıları tarafından renklendirildi.

ESEV ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURDU

5. ESEV Sanat Festivali’nin açılış programında konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ESEV’in eğitmen ve kursiyerlerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Göksu, “ESEV, Esenler’de kültür ve sanat alanında çok önemli bir boşluğu doldurdu. Sadece bu yıl sanat kurslarımıza katılan iki bin öğrencimiz 60 ayrı branşta eğitim gördüler. Bugün de yaptıkları eserleri sergilediler. Bu arkadaşlarımızın bu eserlerini bugün görücüye çıkarmış olduk. Öncelikle emek veren kardeşlerimize tavsiyem şudur: Biz Esenler Belediyesi olarak sizin bu konuda atacağınız her türlü adımda sizlere katkı sağlayacağımıza, sizlere destek olacağımıza ve sizlerle yol yürümeye her an hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler bu sanat kurslarımızı açarken bu kursların Esenler’in geleceğine ne kadar katkı ürettiğini planlayarak hareket ediyoruz. İstiyoruz ki sanat kurslarımızda eğitim alan kardeşlerimizin sayısı her gün daha da artsın. Çünkü sanat bir estetiktir. Sanat, bu ritmin görsele yansımasıdır. İnsanın iç dünyasında bazen sözüyle ifade edemediğini gerçekten bir resim kalemiyle bir kağıda nasıl yansıttığını ya da bir şairin iç dünyamızdaki terennümleri bir kelimeye nasıl döktüğünü haykırdığımız önemli bir dışavurumdur” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRÜMÜZÜN KAYNAĞI DİNİMİZDİR

Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim sanatımızda kültürümüzde tamamıyla bir değer görürsünüz. Bizim kültürümüzün kaynağı dinimizdir. Din bizim inancımızdır. O açıdan baktığımızda sağdan soldan savrulan bir kültür değil istikameti belli, insanın zihin amelini ortaya çıkaran en önemli şeydir kültürümüz. İşte hep birlikte bu kültürün 7’den 70’e herkesle hemhal olması hepimizin toplumsal sorumluluğudur.”

YETENEKLERİ BULUP KEŞFEDİYORUZ

Festivale katılan ESEV eğitmenlerinden karikatürist Demirhan Kadıoğlu, sezonun çok verimli geçtiğini kaydederek “Çok yetenekli öğrencilerimiz oldu. Aslında biraz da bu sezonun bitişinin burukluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki sezon yeni öğrencilerimizle birlikte bir araya geleceğiz. Her sezon benim için yeni bir başlangıç. Her sezon yeni bir şeyler öğreniyoruz. Dolayısıyla her sezon aslında bir sonraki sezona da altyapı hazırlıyoruz. Kısacası yetenekleri bulup keşfetmeye çalışıyoruz diyebilirim” dedi.

ESEV Resim eğitmeni Gamze Kaya ise “Ben resim branşında 7-13 yaş arası çocuklara eğitim veriyorum. Bir sene boyunca yaptığımız çalışmalarımızla birlikte bu festivalle sezonu kapatmış olduk. Bu festivalin yanı sıra bir de karma sergimiz oldu. O sergimizde çalışmalarımız vardı. Bu festivalde de yapılan çalışmalarımızı sergiliyoruz. Çok güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Tüm sanatseverleri bu sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KURSUMUZ ÖĞRENCİLERİMİZE TERAPİ GİBİ GELDİ

ESEV’de 2 yıldır ebru dersleri veren Ümran Balahorlu ise şunları kaydetti:

“Öğrencilerin ilgisi çok güzeldi. Çeşitli objeler üzerinden ebru sanatını icra ettikçe daha da keyifli hale geldi. Zamanla öğrencilerimizin motivasyonları da arttı. Bu zamana kadar öğrencilerim bu sanat dalıyla huzur bulduklarını ve suyun hikmetini fark ettiklerini söylediler.  Onlara bu kursumuz bir nevi terapi gibi geldi. Bunu sürekli dile getirdiler.”

ESEV’de piyano dersleri alan kızının festival kapsamında konser vereceğini dile getiren Serpil Atay, yaşadığı mutluluğu dile getirerek “Kızım hem piyano çalacak hem de solist olarak şarkı söyleyecek. Ben bu atmosferden çok memnunum. Kızım uzun zamandır piyano kursuna devam ediyor. Şimdi de küçük kızımı yazdırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

RESİM YAPMAYI ASLA BIRAKMAYACAĞIM

ESEV’de sanat tarihi öğrencisi olan Özlem Çelik, “Derslerde n çok güzel notlar aldım. Ben moda tasarımcısıyım ve bu dersin bana çok katkısı oldu. Her dönemin yapıtlarını inceleme fırsatım oldu. O dönemin yapıtlarından fikirler çıkardım. Keyifli bir dönem geçti diyebilirim” şeklinde konuşurken resim derslerine katılan Hatice Ebrar Onat ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Bir senedir kursa devam ediyorum. Burada aldığımız eğitim çok keyifli geçiyor. Resim çizerken dikkat edilmesi gereken noktaları Cansu hocamız sayesinde öğrendik. İlerde seçeceğim meslek ne olursa olsun resim yapmayı asla bırakmak istemiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir