YKS HEYECANINA NEFES TERAPİSİ

Esenler’de ‘Mihmandar Akademi’ ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, sınav kaygısı ve paniğinden kurtulmak için nefes terapisi eğitimi aldı.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve sınav kaygısını yenmek için Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği motivasyon seminerinde, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’ye hazırlanan Esenlerli öğrenciler nefes terapisi eğitimi aldı.

Esenler Belediyesi’nin ‘Mihmandar Gençlik’ projesi kapsamında ‘Mihmandar Akademi’ ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, Hız Yayınları Kurumlara Özel Yayınlar Akademik Yönetmeni Ali Rıza Bayzan’ın sunduğu ‘Hızlı Öğrenme İçin Beynimiz Bizden Neler Bekliyor?’ başlıklı seminerde hem öğrendi hem de eğlendi.

7 ÖĞRENCİYE HİPNOZ TERAPİSİ

Bayzan, üniversite yolundaki öğrencilere bol yıldızlı başarıları için beynimizin bizden istediği ve istemediği şeyleri slayt gösterisi eşliğinde eğlenceli biçimde anlatırken Uzman Dr. Fulya Özbaba, üniversite adaylarının kaygı ve panikten kurtulması için toplu nefes terapisi seansı düzenledi. 7 öğrenciye sahnede hipnoz terapisi de uygulayan Dr. Özbaba, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

”Yaşamınızda her şeyi birden değiştirmezsiniz ama sadece bir alışkanlığınızı değiştirerek bugünden itibaren hayatınızı istediğiniz yönde değiştirebilirsiniz. Değişim için diyaframdan nefes almaya başlayıp uykumuzun hakkını vermeliyiz. Sabah egzersizinden sonra günümüze anne kahvaltısı ile devam etmeliyiz.”

YAPAY ZEKÂYLA ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

Programda Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği öğrencisi Kutluhan Bilgeşah da öğrencilere bir yapay zekâ programı olan ‘Chat GPT ile Paragraf Çalışma Teknikleri’ hakkında bilgi verdi. Bir saat olarak planlanan program, öğrencilerin büyük ilgisi nedeniyle iki saat sürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir