ESENLERLİLER BU RAMAZAN DA YOLLARDA!

Esenler Belediyesi, Ramazan ayında da kültür turları düzenlemeye devam ediyor. Esenlerliler bu Ramazan, Çanakkale, Bursa ve Edirne turlarıyla hem şehirleri keşfediyor hem cami ve türbeleri ziyaret ederek teravih namazlarını farklı bir şehirde eda etme fırsatı yakalıyor.

Esenlerliler mübarek Ramazan ayının manevi ruhunu Çanakkale, Bursa ve Edirne’ye düzenlenen kültür turlarıyla yaşamaya devam ediyor. Esenlerliler büyük bir kahramanlık destanı yazan ecdadımızı Çanakkale’de ziyaret ederek profesyonel rehberler eşliğinde şanlı destanımız hakkında pek çok bilgi elde ediyor. Eşsiz rotası, temiz havası, cami ve türbeleriyle buram buram tarih kokan Bursa’da Ulu Camii, Cumalıkızık Köyü, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ile Yeşil Türbe’yi ziyaret etme şansını elde eden Esenlerliler, Ulu Camii’de teravih namazlarını eda ediyor. Serhat şehir Edirne kültür turu kapsamında ise Karaağaç, Meriç Köprüsü ve nehri, Tarihi Edirne Garı, Lozan Anıtı, 2. Bayezid Külliyesi, Üç Şerefeli Camii, Eski Camii, Selimiye Camii, Tarihi Arasta Çarşısı’nı yakından görerek keyifli anlar yaşıyorlar.

İFTAR İKRAMLI PROGRAMLAR

Kültür turları kapsamında araçlar her gün Esenler Dörtyol Meydanı’ndan Çanakkale için sabah 09.00, Edirne ve Bursa için sabah 11.00’de hareket ediyor. Saatleri Ramazan ayına göre planlanan turlarda, şehirlerin kendine özgü lezzetlerinin yer aldığı iftar programları düzenleniyor. Esenlerliler turlar kapsamında teravih namazlarını da kılabiliyor.

AYASOFYA’SA SABAH, ÇAMLICA’DA TERAVİH NAMAZI

Esenler Belediyesi ayrıca cumartesi ve pazar günleri “Ayasofya’da Sabah Namazı” ile cuma ve cumartesi günleri “Çamlıca Camii’nde Teravih Namazı” programlarına ev sahipliği yapıyor. Esenler’de Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir camide teravih namazı sonrası tatlı ve şerbet ikramında bulunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir