ESENLER’DE ”İSLAM DÜŞÜNCESİNİN SERÜVENİ” SEMİNERİ DÜZENLENECEK

Kültür sanat sezonlarını tarihi bir kişiliğe atfederek hafızamızı diri tutmayı hedefleyen Esenler Belediyesi, bu kapsamda “İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisine ev sahipliği yapacak. İslam düşüncesinin serüvenine ve kültür dünyamızın derinliklerine ışık tutacak seminer programı, 27 Ekim 2023’te başlayacak.

Esenler Belediyesi, kültür sanat sezonları kapsamında fikir, sanat ve bilim dünyamıza önemli katkıları bulunan tarihi şahsiyetleri anmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkese tarihi ve kültürel değerlerimizi hatırlatacak ve köklerimizle buluşturacak projelere ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi bu kez “İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisi düzenleyecek. İslam düşünce tarihini süreklilik içerisinde okuyabilme imkânı veren seminerler ile kayıp yüzyıllar, coğrafyalar, unutulmaya yüz tutmuş kurumlar, mimari yapılar, şehirler ve daha pek çok unsur tüm yönleriyle ele alınacak. Doç Dr. İbrahim Halil Üçer’in koordinatörlüğünde 200’ü aşkın araştırmacının katkısıyla 6 cilt olarak okurla buluşan “İslam Düşünce Atlası”nın çok yönlü olarak ele alınacağı seminerler, kültürel hafızamızı inşa eden unsurları ve İslam düşünce geleneğinin tarihi serüvenini gözler önüne serecek.

FARKLI BAŞLIKLARDA ÇOK YÖNLÜ BAKIŞ

“İslam Düşüncesinin Seyri”, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer’in“Düşünce Tarihinin Yapısı ve Anlamı Üzerine” başlıklı semineriyle başlayacak. Seminer dizisi kapsamında Prof. Dr. Tahsin Görgün “İslam İlim Geleneğinin Teşekkülü”,  Doç. Dr. Nail Okuyucu “Fıkıh: Teklifin Temsili ve Davranışsal Rasyonalitenin Temellendirilmesi”, Doç. Dr. Muhammed Bedirhan, “Tasavvuf: Mükellefiyetin Deruni Boyutları”, Doç. Dr. Mehmet Özturan, “Düşüncenin Grameri: Mantık”, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, “Felsefe: Hakikatin Değişmez Bilgisinin Peşinde”,  Doç. Dr. Hümeyra Özturan, “Ahlak: İnsani Yetkinleşmenin Boyutları”, Prof. Dr. Eşref Altaş, “Gazali Sonrasında Nazari Düşünce” ve Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Tecdîd ile Tahkîk: Muhâsebe ve Arayış Dönemlerinde ‘Felsefe-Bilim” başlıkları ile meraklılarıyla buluşacak.

Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer tarafından verilecek “Arayışlar Döneminin Geleceği” adlı panelle zenginleşecek program sonunda başarılı olanlara 6 ciltlik “İslam Düşünce Atlası” ve katılım belgesi verilecek.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 19 EKİM

“İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisine 19 Ekim 2023 tarihine kadar kayıt yaptırılabiliyor. Seminer dizisi için mülakat, 21 Ekim 2023’te Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

İslam Düşüncesinin Seyri seminer bilgisine ulaşmak ve kayıt olmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir