ESENLER BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Esenler Belediyesi ve AK Partili ilçe belediyelerine bağlı kültür merkezlerinin koltukları, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Gazze’de katledilen çocuklara ayrıldı. “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığıyla bir dizi etkinliğin düzenleneceği programların ilki olan “Tay” çizgi film gösterimi, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

İnsanlığın onur sınavı haline gelen Gazze konusunda sessiz veya kayıtsız kalmanın gelecek nesiller tarafından yargılanacak bir ihmalkârlık olacağına dikkat çeken Esenler Belediyesi ve İstanbul belediyeleri, herkesi Gazze’deki katliama karşı duyarlı olmaya ve bu konuda harekete geçmeye davet etti. Bu kapsamda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde İstanbul’da bulunan tüm kültür merkezlerinin koltuklarına Gazze’de katledilen çocukların isimleri yazıldı. Programda, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Tay” çizgi filminin gösterimi yapıldı. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı.

EY İNSANLIK ÇOCUKLARI KURTAR!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Yaklaşık 30 küsür yıldan beri, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle dünyadaki egemen güçler çocuk haklarıyla ilgili konuşmalar yaparlar. Çocukların dünyanın geleceği açısından neyi ifade ettiğini anlatırlar. Acaba bugün Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bu konuşmaları yapanlar, 40 günden beri şehit olan yaklaşık 5 bin Gazzeli çocuk için ne söyleyecekler? Siyonist, katil İsrail’in katliamının ve soykırımını çocuklara nasıl anlatacaklar? Şu anda arkamda gördüğünüz koltuklarda Gazze’de 40 günden beri şehit olan çocuklarımızın isimleri var. Onlar Çocuk Hakları Günü’nü görmediler. Bundan sonra da görmeyecekler. Acaba dünyada bu katledilen çocuklar için utanacak bir yüz var mı? Ey insanlık ayağa kalk ve çocukları kurtar!” ifadelerini kullandı.

30 ARALIK’A KADAR FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ YAPILACAK

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Esenler Belediyesi ve AK Partili ilçe belediyeleri tarafından yürütülen “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” etkinlikleri kapsamında 30 Aralık’a kadar sempozyum, paneller, konferanslar, söyleşiler, şiir dinletileri, sergiler, Kur’an tilavetleri, tiyatro gösterimleri, konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Tüm etkinlikler, tanıtım ve duyurular özel olarak hazırlanan insanliginonursinavigazze.com web sitesi ile sosyal medya adresleri  (@onursinavigazze) üzerinden yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir