SOKAK LİGİ’NDE ŞAMPİYON ‘ESENLER ŞATTO’

Türkiye’nin en büyük sokak futbolu organizasyonu Esenler Sokak Ligi’nde şampiyon, Sultanlar’ı 6-3 yenen Esenler Şatto takımı oldu. Final maçını FİFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar yönetti, TRT’nin duayen spikeri Erdoğan Arıkan anlattı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu yıl 3.’sünü düzenlediği Esenler Sokak Ligi’nin kazananı Esenler Şatto oldu. FİFA kokartlı eski hakem Ahmet Çakar’ın düdük çaldığı final maçında Esenler Şatto, Sultanlar’a attığı 6 golle şampiyonluğunu ilan etti.

64 takım arasından final mücadelesi veren iki takımın kozlarını paylaştığı maçı, TRT’nin duayen spikeri Erdoğan Arıkan anlattı. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği, çeşitli etkinliklerle şölen havasında geçen karşılaşma 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçekleşti.

Şampiyon olan takımın 20 bin TL., ikinci takımın 15 bin TL. ve üçüncü olan takımın 10 bin TL. ödül aldığı turnuvanın önümüzdeki yıl da yapılması planlanıyor.

Takımlar, maç öncesi ‘Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır’ pankartı açarak Filistin’e desteklerini dile getirdi.

ÇAKAR: “KOLAY GÖRÜNÜYOR AMA ZORU BAŞARDILAR”

Esenler Sokak Ligi’nin final maçını yöneten Çakar, iki takımın da zorlu mücadelelerden finale çıktığını belirterek, “Dışarıdan herkese kolay bir şeymiş gibi görünüyor ama bunu başarabilmek çok zor. Gençler hem semtinin şampiyonu olmak hem de büyük ödülü kazanmak için kıran kırana mücadele etti. İki takım da kazanmayı sonuna kadar hak etti. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir