DÜNYA KAHVE GÜNÜ’NE ÖZEL ESENLER’DE KAHVE İKRAMI

Esenler Belediyesi, Dünya Türk Kahvesi Günü’nde, Esenlerlilerle olan gönül bağını 40 yıl daha uzattı. Kahve müdavimlerinin unutulmadığı bu özel günde vatandaşlara ücretsiz kahve ikramları yapıldı.

Esenler Belediyesi, sohbetlerin en lezzetli bahanesi, kendine has aroması ve sunumuyla kültürümüzde önemli bir yer edinen Türk kahvesi için keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Esenler’de bir gelenek haline gelen etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlik kapsamında vatandaşlara kahve ikramı yapıldı. Esenlerliler kahvelerini yudumlarken bir yandan da sevdikleriyle keyifli vakit geçirme imkânı elde etti.

KAHVE BİR KÜLTÜRDÜR

Etkinliğe katılan Ayten Karabaşoğlu, “Çok güzel bir etkinlik aslında. Kahvemiz de çok güzel. Türk kahvesi zaten sevilmez mi? Günde iki defa Türk kahvesi içeriz” dedi. Gönül Çam ise kahveyi çok sevdiğini belirterek, ” Günde bir fincan kahve içiyorum. Bu organizasyona da her sene katılıyorum. Başkanımıza da teşekkür ediyorum, devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikten hayli memnun kaldığını belirten Adem Ak ise şunları kaydetti:

“Uzmanlar kahvenin kalp sağlığı için çok faydalı olduğunu söylüyorlar. O yüzden ben de he gün tüketmeye çalışıyorum. Çok severek tüketiyorum. Kahve bir kültürdür aslında. Çayı da severiz ama kahvenin yeri her zaman ayrı olmuştur benim için” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir