ESENLER’DE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK!

Esenler Belediyesi, Filistin’de uzun süredir devam eden katliama dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığıyla etkinlikler düzenledi. Etkinlikler çerçevesinde “Dünyanın Vicdanı Kudüs” ve “Çizgilerle Kudüs” sergisi ile Filistin davasını konu alan “Büyük Gelen Palto” filminin gösterimi yapıldı.

Esenler Belediyesi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kamuoyuna duyurmak ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze” başlığıyla sanatçı Hasan Aycın’ın eserlerinden oluşan “Çizgilerle Kudüs” ve sanatçı Nurettin Boydak’ın “Dünyanın Vicdanı Kudüs” adlı sergileri sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Etkinlikler kapsamında ayrıca Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh’ın Filistin davasını konu alan “Büyük Gelen Palto” adlı filminin gösterimi yapıldı. Gösterim sonrasında ise yönetmen filmle ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

DÜNYA FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK OLDU

“Dünyanın Vicdanı Kudüs” isimli sergisinin açılışında konuşan sanatçı Nurettin Boydak, Filistin coğrafyasının zor zamanlardan geçtiğini kaydederek “Esenler’de Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ndeyiz. Bu manada Başkanımız Tevfik Göksu’ya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederiz. Filistin coğrafyası zor zamanlardan geçiyor. Gazze son birkaç ayda zulmü ve terörü birlikte yaşıyor. Tabi bu manada Kudüs, Filistin’in kalbidir. Bir nebze de olsa Filistin’deki Müslümanlara destek olmak ve onların yanında olmak adına ‘Dünyanın Vicdanı Kudüs’ konulu sergimizi bugün açmış olacağız. ‘Dünyanın Vicdanı Kudüs’, çünkü tüm dünya Filistin’in yanında tek yürek oldu ve vicdanını sergilemiş oldu. Hem dünyada yaşanan bu birliktelikle beraber aslında serginin adı da çıkmış oldu” dedi. Yaklaşık 4 senedir zaman zaman bölgeye gittiğini kaydeden Boydak, “Bölgede uzun zaman kalma şansım çok olmadı ama sokaklarında, civar şehirlerinde ve Kudüs’te fotoğraflar çektik. Burada Mescid-i Aksa ve bölgesinde yaşayan insanların hayat hikâyeleri, Mescidi Aksa’nın gölgesinde oynayan çocuklar ve bu bağlamda oradaki insanların yaşadığı sıkıntıları gösteren bir sergi olmuş oldu. Aksa’yı birebir fotoğraflamak da güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE SENARYO YAZILABİLİR

“Büyük Gelen Palto” filminin Filistinli yönetmeni Nawras Abu Saleh, “Annem rüyasında büyük gelen bir palto giydiğimi görmüştü. Bu bizim toplumumuzda bir sorumluluk manasına gelir. Babam o zaman vefat etmişti. Ben mühendislik okuyordum. Sonrasında sinema bölümüne başladım. Senaryolar yazarken aklıma bir film çekmek geldi ve adını da ‘Büyük Gelen Palto’ yaptım. Bu filmi 13 yıl önce yazdım ama filmde yaşananlar hala geçerli. Bu sebeple film gösterilmeye devam ediyor. Bu demek oluyor ki Filistin davası hala devam ediyor. Tabi şu andaki durumlarla alakalı da binlerce senaryo yazılabilir. Bununla alakalı kısa veya uzun filmler de yapılabilir. Hikâyemizin devam etmesi için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir