ESEV’DE FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ

Esenler Sanat Evi (ESEV)’nde fotoğrafçılık eğitimi alan öğrenciler, 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü’nde Ara Güler’in geçmişten günümüze uzanan İstanbul temalı fotoğraflarını fotoğrafçı Ayşegül Kurt gözetiminde yeniden yorumladı.

Esenler Belediyesi bünyesinde çeşitli sanat dallarında eğitimlerine devam eden Esenler Sanat Evi (ESEV), fotoğrafçılık eğitimi alan öğrencileri için keyifli bir fotoğraf gezisi düzenledi. Fotoğrafçı Ayşegül Kurt gözetiminde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, hem anı ölümsüzleştirdi hem de İstanbul’u karış karış gezerek keyifli zamanlar geçirdi. 19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Günü’ne özel düzenlenen anlamlı etkinlikte, usta isim Ara Güler’in çekmiş olduğu İstanbul temalı fotoğraflar aynı yerlerde farklı bakış açılarıyla yeniden yorumlandı.

ESENLERLİLER OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ

Öğrencilerin fotoğrafla ilgili farklı bakış açıları yakalamalarını ve daha fazla bilgi edinmeleri için düzenlenen fotoğraf gezisine katılan Mehmet Kaygusuz ise çekmiş oldukları fotoğrafların geleceğe iz bırakmak anlamında çok gerekli olduğunu belirterek, “Gezimizin teması ‘Ara Güler’in İzinde İstanbul’du. Beyazıt Meydanı’ndan başladığımız gezimizi; Kadınlar Pazarı, Bozdoğan Kemerleri, Zeyrek, Küçükpazar ve Beğolu/Tarlabaşı olarak verimli bir şekilde tamamladık. Esenler’de ikamet ediyorum. Suriçi’nin bilerek, anlayarak ve tanıyarak gezilmiş olması biz Esenlerliler için oldukça büyük bir şans. Belediyenin kaynaklarının sanata harcanması vatandaşa ve sanata verilen değerin göstergesi diye düşünüyorum. Bu şansı sağladıkları için belediyemize teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir