WUSHU KUNG FU AVRUPA ŞAMPİYONU ESENLERLİ GENÇLERLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Madalya Hikâyeleri’ programında, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz, dövüş sporlarında eğitim alan Esenlerli genç yeteneklerle bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Madalya Hikâyeleri’nin bu ayki konuğu, Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz oldu. Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu’na uzanan başarı hikâyesini gençlerle paylaşan Akyüz, Uzak Doğu dövüş sporlarında geleceğin şampiyonu olmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

“AZA TAMAH ETMENİN GÜCÜNE İNANIYORUM”

Müsabakalara hazırlanırken belirli bir rutini olmadığını belirten Akyüz şunları söyledi: “Müsabakalara hazırlanma konusunda bir rutinim yok aslında ama aza tamah etmenin gücüne inanıyorum. Beklentimi hep düşük tutuyorum müsabaka öncesi. ‘En kötü ne olabilir ki? Kaybederim…’ diyorum. Ne zaman ki mindere adımımı atıyorum, o an tüm gücü bedenimde hissediyor ve bu güce konsantre oluyorum.”

GENÇLERE SÖZ VERDİ

Söyleşiye katılan sporculara istedikleri zaman kendisine ulaşabileceklerinin sözünü veren Akyüz, gençlere başarılı olmak için ise şu tavsiyelerde bulundu: “İnsanın önce kendisini tanıması gerekiyor bence. Bir meslek seçmeden önce, bir bölüm seçmeden önce yeteneğini keşfedip ona göre ilerlemeli insan. O yüzden ‘Ben kimim, neyi iyi yapıyorum?’ sorularını sormak ve cevabını bulmak gerçekten önemli. Alanı hiç fark etmez. Bilgisayar olur, yazılım olur, inşaat olur, tarım olur. Aklınıza ne gelirse olur. Yeter ki yeteneğiniz o alanda olsun. Sonrasında başarı zaten geliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir