‘ROMAN KAHRAMANLARI’ PROF. KILIÇERİ’Yİ AĞIRLADI

Esenler Belediyesi bünyesinde yayınlarını sürdüren Şehir Ekranı TV, romanlarda adı geçen unutulmaz karakterleri “Roman Kahramanları” programıyla izleyiciyle buluşturuyor. Yazar Ercan Yılmaz’ın konuklarıyla birlikte her bölümde farklı karakterleri ele aldığı programın konuğu Prof. Dr. Nedret Öztokat Kılıçeri oldu.

Her bölümde farklı bir eserden yola çıkılarak karakterlerin ele alındığı “Roman Kahramanları” yeni bölümünde Prof. Dr. Nedret Öztokat Kılıçeri’ni ağırladı. Programda Tahsin Yücel’in son çıkan kitabı “ Sonuncu “ ele alındı. “Roman Kahramanları” her pazartesi Şehir Ekranı TV’de meraklılarıyla buluşuyor.

YAZILARIYLA TOPLUMA AYNA OLDU

Romanların küçüklüğünden beri hayatının büyük bir kısmını oluşturduğunu söyleyen Kılıçeri, öğrencisi olduğu Tahsin Yüce’den ve onunla yaptığı edebiyat çözümlemelerine değinerek “Tahsin Yüce’nin romanları bizim hayatımızın yansımasıdır. Hep Türk toplumunun, Anadolu insanının, kasabanın, büyük şehirde yaşayan insanın açmazlarını, arayışlarını, çelişkilerini dile getirmeyi misyon edinmiştir. Hayattan kaleme aldığı kesitlerle bize bizi göstermiştir ve yazılarıyla topluma aslında bir ayna olmuştur “ ifadelerini kullandı.

ÇOK İYİ BİR GÖZLEMCİ

Kılıçeri, Yüce’nin son romanı Sonuncu’yu anlatırken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüce, toplumla arasında mesafe olmayan bir yazar ve çok iyi bir gözlemcidir. Sonuncu adlı romanında da bizim yarım kalmış yanlarımızı, daha oturmamış, kendini bulamamış bir karakter üzerinden anlatıyor. Fransa’da eğitim aldıktan sonra İstanbul’a dönen ana karakterin okunmayan ama alınması için kuyruğa girilen kitabından bahsediliyor. Yüce, her zamanki ironik üslubuyla anlatıyor. Bilimsel bakışıyla birlikte romancı ve öykücü bakışını birleştirip insanın açmazlarını en yalın haliyle nasıl çözebileceğini, adanmışlığın toplumda bulduğu ve bulamadığı karşılığı ele alıyor ve bunu karakterlere yansıtıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir