VELİ AKADEMİLERİ FİNAL YAPTI

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen “Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri”, 2023-2024 eğitim sezonunu tamamladı. Mizaç, aile içi iletişim, tüketici hakları, bağımlılıklardan korunma ve mahremiyet gibi pek çok başlıkta seminerlerin verildiği projeye velilerin ilgisi oldukça yüksek oldu.

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleşen  “Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri”, eğitimlerini tamamladı. 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi boyunca tüm ilkokul ve ortaokulların katılımıyla gerçekleşen projede beş başlık altında seminerler gerçekleşti. Seminerlerde mizaç, aile içi iletişim, tüketici hakları ve tüketim alışkanlıkları, çocuğun ahlaki gelişiminde ailenin önemi, akademik başarı, meslek seçimi, bağımlılıklardan korunma, çevre bilinci, okul kuralları, okuma kültürü, mahremiyet, istismar ve psikolojik sorunlar ile mücadele ve özgüven gelişimi gibi konular alanında uzaman kişiler tarafından ele alındı.

SEMİNERLERİN DEVAMINI İSTİYORLAR

“Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri” koordinatörü Mehmet Akif Dumangöz, “Veli Akademileri ve Okul Ailede Başlar mahiyetleri bir olan farklı kurumların projeleri olarak mevcuttu. Bu sene başında Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu projeleri ortak olarak işleme kararı aldık. İstişareler neticesinde belirlediğimiz konu başlıklarında alanında uzman eğitimcilerden sunumlar dinledik. Seminerlerimizin her biri velilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi. Verilen eğitimlerin faydaları velilerimizin gözlerinden okunuyordu. Bundan dolayı velilerimiz seminerlerin devam etmesini talep etti. Bir nebze fayda hasıl olduysa ne mutlu bize” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir