ESENLER, HATİPOĞLU’NU AĞIRLADI

Esenler Belediyesi, Türkiye’nin en çok sevilen ilahiyatçılarından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Ramazan etkinlikleri kapsamında Esenlerlilerle buluşturdu.

Programda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem afetine ilişkin konuşan Hatipoğlu, “Tedbir almazsak günahkâr oluruz. Sahte iş yapan ve sahte malzeme kullanan Allah katında katil hükmündedir” dedi.

Esenler Belediyesi, Ramazan ayı denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek programda ağırladı.  Ramazan ayının maneviyatı, Peygamber Efendimizin ve ehli beytinin hayatından yüreklere dokunan pek çok hikâyeyi hoş sohbetiyle Esenlerlilerle paylaştı. Hatipoğlu programda yakın zamanda meydana gelen depremler ile ilgili görüşlerini paylaştı. Hatipoğlu ile hatıra fotoğrafları çektiren izleyiciler, akıllarına takılan pek çok sorunun da cevabını aldı.

HARAM YEMEYE ALIŞTIK

Programda konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Ramazan ayındayız. Allah niyetlerimizi kabul eylesin. Bu Ramazan ayı biraz farklı oldu. Ülkemizde son dönemde ard arda depremlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Yüce Allah’tan en büyük dileğimiz bu belaların bir an önce yok olması. Allah ülkemizden uzak eylesin. Tedbir almak lazım, sağlam ev almak lazım. Tedbir almazsak günahkâr oluruz. Sahte iş yapan ve sahte malzeme kullanan Allah katında katil hükmündedir. Yani cezası ağırdır. Depremden bir süre sonra Nurdağı ilçesine gittim.  Baktım yeni yapılan binaların hepsi yıkılmıştı. Ama devletin yaptığı TOKİ binalarında hiçbir şey yoktu. 40 yıllık binalar ayakta sapasağlam duruyordu. İnsanımız daha çok kazanayım diye deniz kumu alıyor. Haram yemeye alıştık maalesef. O toprak altından teyzelerimiz, evlatlarımız, gelinlik kızlarımız çıktı. Onlara içimiz yandı” ifadelerini kullandı.

ALLAH İLE İRTİBATIMIZI HİÇ KOPARMAYALIM

Duaların pek çok musibeti engellediğini kaydeden Hatipoğlu, “Ramazan ayında yapmamız gereken şey ibadetleri çoğaltmaktır. Allah ile olan irtibatımızı hiç koparmayalım. Neticede her şeyin tasarrufu Allah’ın elindedir. Yüce Allah’a olan inancımızı, sevgimizi ne kadar çok tutarsak Allah da bize o kadar çok yardım eder. Ümitsizliğe kapılmayalım. Deccal mi geldi? Kıyamet mi kopacak? diye korkmayalım. Allah bilir de daha ona vakit çok”  şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, günümüz gençliğinden ümitli olduğunu da kaydederek şunları söyledi:

“İmam hatip talebeleri topluca Cuma namazına gitti diye bu ülkede manşet attılar. Bunu bile Türkiye’de günlerce konu ettiler. Asıl bu çocukların cumaya gitmemesi anormal olurdu, gitmesi değil. İşte Türkiye nereden nereye geldi. Biz bunları yaşadık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir