ESENLER BELEDİYESİ’NİN ”ATIKSIZ HAYAT” PROJESİ

Esenler Belediyesi tarafından “Atıksız Hayat” projesi kapsamında hayata geçirilen “Atıksız Mutfak Atölyesi” mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Esenler Belediyesi, “Atıksız Hayat Atıksız Mutfak” projesi ile teorik bilgiler ve gastronomi uygulamalarıyla zenginleşen Atıksız Mutfak Atölyesi’ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Düzenlenen atölyeler kapsamında gıda israfının önüne geçilmesi adına işin erbabı şefler atıksız tarifleri öğrencilerle paylaşıyor. Evlerde atık yönetimi ve sürdürülebilir mutfak konularının tüm detaylarıyla ele alındığı eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere ise düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde bulunan Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nda gerçekleşen sertifika töreninde heyecanlı anlar yaşandı.

TOHUMLARIMIZIN BÜYÜDÜĞÜNE ŞAHİT OLUYORUZ

Öğrencilere sertifikalarını takdim eden proje danışmanı şef Esat Özata, “Bilinç oluşturmaya son hızla devam ediyoruz. Aldığımız geri dönüşler çok kıymetli. Bugün de burada attığımız tohumların büyüdüğüne şahit oluyoruz” sözlerini kaydetti.

ÖĞRENDİKLERİMİ HERKESLE PAYLAŞIYORUM

Sertifikasını Kadın ve Aile Müdürü Cemal Bolat’ın elinden alan kursiyerlerden Ayşegül Tatar, projenin israfı önlemek için çok önemli bir adım olduğunu dile getirerek, “Atıksız Mutfak Atölyesi’nden Esenler Belediyesi sosyal medya hesabı sayesinde haberdar oldum. Görür görmez ilgimi çekti ve başvuru yaptım. Bu proje sayesinde evimizde çöpe attığımız çoğu şeyi aslında değerlendirebileceğimiz ve lezzetli tariflere dönüştürebileceğimizi öğrendim. Mesela turşu, mandalina kabuklarından reçel yaptık. En dikkatimi çeken patlıcan kabuklarından kızartma yapmak oldu. Benim için çok faydalı bir eğitim süreci oldu diyebilirim. Bu faydalı bilgilerin daha çok kişiye ulaşması için kendi sosyal medya hesabımdan sık sık öğrendiklerimi de paylaştım. Esenler Belediyesi ve şefimiz Esat Özata’ya böyle bir imkân sağladıkları ve bu faydalı bilgileri bizlere ulaştırdıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir