SALİHA ERDİM ESENLERLİLERLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen “Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri” dört haftalık seminer programını tamamladı. Programın son haftasında ise Aile Danışmanı Saliha Erdim ve Zekeriya Erdim’in katıldığı “Aile İçi İletişim” başlıklı seminer gerçekleşti.

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen “Okul Ailede Başlar-Veli Akademileri”nde Ekim ayı kapanış programı gerçekleşti. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programların ilk haftasında “Çocuğumu Ne Kadar Tanıyorum” başlığıyla Özgü Güler, Esenlerlilerle buluştu. Güler, programda bireysel farklılıkların önemi ve çocukların sahip olduğu yeteneklerin farkına varılması konusunda önemli bilgiler paylaştı. Akademi kapsamında Doç. Dr. Ümit Horozcu “Ahlaki Gelişim ve Değerlerin Edinilmesinde Ailenin Rolü” başlığıyla ailelerin gelişim süreci içerisinde olan çocuklara uygulayabilecekleri pratik bilgileri açıkladı. Programların üçüncü haftasında ise Fatih Dinler, “Tüketim Yanlışları ve Tüketici Hakları” semineriyle bilinçli tüketici olmanın püf noktalarını aktardı.

AİLE TOPLUMUN YAPI TAŞIDIR

Akademinin son programı olan kapanış programında ise Aile Danışmanı Saliha Erdim ve Zekeriya Erdim, “Aile İçi İletişim” konusunu ele aldı. Aile içerisinde olan iletişimin artırılması ve iletişimin üslubundan bahseden Saliha Erdim, “Aile toplumun yapı taşıdır. Ailede huzur, mutluluk ve başarının olabilmesi için aile bireyleri arasındaki iletişimin güçlü olması gerekir. Sağlıklı bir iletişimin olmadığı yerde insanların birbirlerini anlamaları, aralarındaki sorunları çözebilmeleri, birbirlerine faydalı olabilmeleri ve kendilerini gerektiği gibi ifade edebilmeleri çok zordur” dedi. “Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri”nin tümüne katılan 45 kişiye ise kültür turu hediye edildi. “Okul Ailede Başlar- Veli Akademileri” yepyeni programlarıyla önümüzdeki aylarda da devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir