Hasan Hüseyin Ulu Yeniden Refah Partisi Meclis üyeliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı

Yıllardır Esenler’de esnaflık yapan Malatya Doğanyol eşraflarından Hasan Hüseyin Ulu, Yeniden Refah Partisi Esenler  İlçe Teşkilatına aday adaylığı başvurusundan bulundu. Yaklaşık 30 Yıldır Esenler’de oturan, Esenler’de esnaflık yapan ve Esenler halkı tarafından oldukça sevilen Hasan Hüseyin Ulu, yıllarca çeşitli STK’larda görev yaptı. 1997 yılında bu yana Kısa Adı Lasiad Olan Laleli Sanayici İşadamları Derneği’nde 20 yıl görev aldı. (MADEF) Malatya Dernekler Federasyonu yönetiminde 10 yıl görev yaptı. 2010 yılında kendi köyü olan Yeşilköy Derneği kuruculuğu ve yönetimini bugüne kadar başarıyla sürdürdü. 2021 yılından bu güne kadar Doğanyol Dernekler Federasyonu kurucuları ve yönetimi arasında yer aldı. Geçtiğimiz günlerden üyesi olduğu AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Esenler meclis üyesi aday adaylık başvurusunu yapan Hasan Hüseyin Ulu 30 yıldır yaşadığı Esenler’e hizmet etmek istiyor.

31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimler için Yeniden Refah Partisinden Esenler Belediyesi meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunu yapan Hasan Hüseyin Ulu, Yeniden Refah Partisi Esenler ilçe binasına gitmeden önce Doğanyol Derneği’nde hemşehrileriyle bir araya gelerek yemekli bir toplantı düzenledi ve herkesi Yeniden Refah Partisi çatısı altına davet etti.

Hasan Hüseyin Ulu, Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk, Doğanyol Dernek Başkanı Behzat Kış, Yeşilköy Dernek Başkanı Ramazan Ulu ve Konurtay Dernek Başkanı Mustafa Menteş ile Yeniden Refah Partisi Esenler İlçe Teşkilatına giderek Esenler İlçe Başkanı Mahmut Okutan’a resmi  müracaatını yaptı.

Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurusunu tamamlamasının ardından kısa bir açıklama yapan Hasan Hüseyin Ulu; “inandığımız sevdiğimiz Mahmut Okutan başkanımıza destek olmak ve bu hayırlı hizmetleri birlikte yapmak için bu yola çıktık her şeyin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Esenler İlçe Başkanı Mahmut Okutan ise  şunları söyledi:  “Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için bize başvurusunu yapan Hasan Hüseyin Ulu Abimize Partimize katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Hasan Hüseyin Abimizin aramıza katılması, ilçemizde bulunan Malatyalı hemşehrilerimizinde milli görüş anlayışı ile tanışmasına vesile olacaktır inşallah” dedi.

Resmi başvuru sonrası günün anısına önce hatıra fotoğrafın çektirdiler sonrada Hasan Hüseyin Ulu, Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk, Doğanyol Dernek Başkanı Behzat Kış, Yeşilköy Dernek Başkanı Ramazan Ulu ve Konurtay Dernek Başkanı Mustafa Menteş ile birlikte Yeniden Refah Partisi Esenler İlçe Başkanı Mahmut Okutan’a Malatya kayısı ikram ettiler.

HASAN HÜSEYİN ULU KİMDİR?

1964 Doğanyol Yeşilköy eski adı (Deremerasu) olan köyde dünyaya gelen Hasan Hüseyin Ulu, ilk okulu Doğanyol’da kendi köyünde bitirdi. 1978 yılında İstanbul gelen ve Fatih’e yerleşen Ulu, 30 yıl önce Fatih’ten Esenler’e taşındı ve o gün bugündür 30 yıldır Esenler Tuna Mahallesi’nden oturuyor.

Yıllardır Esenler’de esnaflık yapan ve aynı zamanda STK’lar içinde sırasıyla 1997 yılında kısa adı (Lasiad) olan Laleli Sanayici İşadamları Derneği Kuruculuğu, 2010 yılında bu yana (MADEF) Malatya Dernekler Federasyonu Yönetiminde bulunuyor.

2010 yılında bu yana Yeşilköy Derneği Kuruculuğu Yönetiminde bulundu. 2021 yılında Doğanyol Dernekler Federasyonu Kurucuları ve yönetimi arasında yer aldı. Daha önce AK Parti’de üyeliği bulunan Hasan Hüseyin Ulu, geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçti ve Yeniden Refah Partisi Esenler meclis üyesi aday adaylığı müracatını yapıp Esenler’e hizmet etmek  isteyen Hasan Hüseyin Ulu evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir