”İKİNCİL ÜRETİM ATÖLYESİ”NDE DERSLER DEVAM EDİYOR

Esenler Belediyesi’nin “Atıksız Hayat” hareketi kapsamında hayat geçirdiği “İkincil Üretim Atölyesi”nde dersler devam ediyor. Atölye öğrencileri bu hafta dönüşüm sanatçısı Deniz Sağdıç’ın atölyesini ziyaret ederek sürdürülebilir sanatı yakından tanıma fırsatı buldu.

Sürdürülebilirlik hareketini evlere taşıyan “İkincil Üretim Atölyesi”nde maharetli eller atıkları değerlendirmeye devam ediyor. Her hafta yeni bir çalışmaya imza atan atölye öğrencileri, bu hafta dönüşüm sanatçısı Deniz Sağdıç ile tanışma fırsatı elde etti. Sağdıç’ı atölyesinde ziyaret eden öğrenciler, geri dönüşümle ortaya konmuş birbirinden başarılı sanat eserlerini yerinde inceledi.

FARKLI KİTLELERE HİTAP ETMEYE ÇALIŞIYORUM

Dönüşüm sanatçısı Deniz Sağdıç, “Sürdürülebilirliğin benim için iki tanımı var: Biri nesnelerin sürdürülebilirliği, diğeri ise sanatın sürdürülebilirliği. Dünyada 20’den fazla atık nesneyi kullanan ve  sürdürülebilirlik tanımını ortaya koyan ilk sanatçıyım. Böyle olduğu için de her türlü nesnenin nasıl sanat eserine dönüşebileceğine, her türlü nesnenin doğru kullanılırsa nasıl birer hammadde olabileceğini göstermeye ve farkındalık sağlamaya çalışıyorum. Sanatın sürdürülebilirliği ise sanatın elitist bir yapı olmadığı ve her zaman sanatın var olduğunu göstermektir benim için. Bunlar da söyleşiler, kongreler, metrolar yani insanların karşılaşabileceği anlık noktalarla sanatın sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışıyorum. Olabildiğince farklı kitlelere hitap etmeye çalışıyorum” ifadeleri kullandı.

MİNİMAL YAŞAMALIYIZ

Bireylerin bahanelerden arınarak önyargılardan uzak durması gerektiğini kaydeden Sağdıç, “Daha minimal düşünüp daha minimal yaşamamız gerekiyor. Çok fazla tüketime ihtiyacımız yok. Tekrar köklerimize dönüp bunların neler olduğunu anlamak lazım. Sürdürülebilir bir yaşam çok zor değil. Sürdürülebilirlik evde başlar. Kendi evlerimizdeki atıkları değerlendirmek onları bir şeylere dönüştürmek ya da atıkları ayrıştırmak çok önemli. İkincil Üretim Atölyesi bu anlamda bana umut verdi” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir