ESENLERLİ GENÇLER KIYASIYA YARIŞIYOR!

Esenler Belediyesi, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler İlçe Müftülüğü iş birliğiyle Mevlid-i Nebi Haftası’na özel bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Etkinlikler kapsamında gençlerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’i yakından tanıyacağı çeşitli yarışmalar düzenlendi ve gençler Darülaceze’yi ziyaret ederek büyüklerin dualarını aldı.

Esenler Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşrif ettiği hafta olan “Mevlid-i Nebi Haftası”nda bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikler kapsamında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Ezan Okuma Yarışması, Din Kültürü ve Hz. Muhammed’in Hayatı Bilgi Yarışması, Naat-ı Şerif Okuma Yarışması, Hz. Peygamber’e Mektup ve İlahi Okuma Yarışması düzenleniyor. Gençlerin kıyasıya rekabet ettiği yarışmalarda öğrencilere gül suyu ve gül lokumu ikram ediliyor. Katılım sağlayan tüm öğrencilere de kitap hediye ediliyor. Yarışmalarda derece elde edenlere ise 2 Ekim 2023’te Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek törende notebook, tablet bilgisayar ve akıllı saat hediye edilecek. Ayrıca birinci olan okullar programda performanslarını sergileyecek.

YARIŞMALARA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

“Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, İTO 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması” ve Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu’nda ise “İlahi Okuma Yarışması” düzenlendi. Peygamber sevgisini genç kuşaklara aşılamak ve örnek ahlakını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmalara ilgi ise bir hayli yüksek oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir