RADYO ESENLER’DE FİLİSTİN HALKININ DİRENİŞİ KONUŞULDU

Esenler Belediyesi yayın organı Radyo Esenler’de dinleyiciyle buluşan Gün&Dem, dış politika, güncel siyaset ve hayatın içinden pek çok konuyu mercek altın alıyor. Gün&Dem’e konuk olan Klinik Psikolog Fatma Betül Karadeniz, Gazze’de yaşayan halkın direniş motivasyonunu ve psikolojik durumlarını Radyo Esenler mikrofonlarına anlattı.

Esenler Belediyesi çatısı altında yayınlarını sürdüren Radyo Esenler, gündeme ilişkin değerlendirmelerin ele alındığı Gün&Dem adlı programa ev sahipliği yapıyor. Gazeteci Recep Yeter’in sunumuyla her pazartesi akşamı dinleyiciyle buluşan programın konuğu Klinik Psikolog Fatma Betül Karadeniz oldu. Karadeniz programda Gazze’deki direnişin arka planında olan motivasyonu, ölüme meydan okuyan ruhsal durumlarını Radyo Esenler mikrofonlarında değerlendirdi.

GAZZE BİZİM İÇİN KIZIL ELMA

Programda konuşan gazeteci Recep Yeter, “Gazze artık bizim için bir Kızıl Elma. Gazze demek Kudüs demek, Mescid-i Aksa demek. Dolayısıyla Gazze demek Anadolu demek, İslam coğrafyası demek. Gazze’yi biz çocuklarımıza anlatmak mecburiyetindeyiz. Buradaki direnişi ve o insanların destansı mücadelesini anlatmak mecburiyetindeyiz” dedi.

ÖLÜM ONLAR İÇİN KORKU UNSURU DEĞİL

Klinik Psikolog Fatma Betül Karadeniz ise “İnsanlar ölmeyi bekliyor ve ölmek için oradalar. İnsan ölmeyi nasıl bekler? Bütün beyin ve vücut sistemimiz hayatta kalmaya odaklıyken insan ölümü nasıl bekler veya nasıl hazır olabilirler? Burada biz bulunduğumuz evlerde bunu büyük bir şaşkınlıkla izliyoruz, bu nasıl mümkün olabilir? Çocukların, doktorların hepsi bir arada, kalkansız ve korumasız bir arada yaşıyorlar. Burada ölüme ve hayata yüklediğimiz bir anlam var. İnsanı hayatta tutan ve motivasyonunu attıran şey nereye ne anlam yüklediğidir. Yoksa hiçbir savaşın ve hiçbir mücadelenin anlamı kalmıyor. Ölüm bir korku unsuru değil onlar için” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yeter, Filistin meselesiyle ilgili her hafta sahada bulunan isimler ve konunun uzmanlarıyla özel yayınlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir