MALATYA GÜNLERİ SİYASET MEYDANINA DÖNDÜ

Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Tolum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından bu yıl 5’ci  düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri olaylı başladı ve protokol krizi yaşandı. İstanbul’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aslantepe’den Yeditepe’ye Yenikapı Malatya Tanıtım Günleri açılış töreni her yıl olduğu gibi bu yılda istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Malatya Konfederasyonu (MAKON) Genel Başkanı Adil Gevrek ve Malatya Sivil Tolum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Nazife Özdemir’in konuşmalarından sonra Protokol konuşmaları sırasında gerginlik yaşandı ve İYİ Parti yöneticileri programı protesto ederek alanı terk ettiler.

MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM’İN KONUŞMASINDAN SONRA ORTAM GERİLDİ

Daha sonra kürsüye davet edilen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in yaptığı siyasi açıklamaları ortamı iyice alevlendirdi. Erdem, yaptığı konuşmada, “Rabbim bu zor günlerimizde Vatanımıza, Milletimize güç kuvvet versin. Hepimizin ekmek kadar su kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Malatya ve Malatyalılar haine geçit vermez. Malatyalı terörist leşi kaldıranla bir olmayacaktır. Malatya’dan hain çıkmaz. 2023 seçimlerine gidiyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP’ye de desteklerinizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

ONURSAL ADIGÜZEL’İN KONUŞMASI GÜNE DAMGASINI VURDU

Açılışa katılan Bürokrat ve bazı siyasi partilere konuşma hakkı verilince CHP adına Malatya Tanıtım Günlerine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’ e söz hakkı verilmemesi tartışmaya yol açtı.

İstanbul Yenikapı’da bu yıl 5’cisi düzenlenen Geleneksel Malatya Tanıtım Günlerinin açılış töreninde sık sık gerginlikler yaşandı. 22-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Aslantepe’den Yeditepe’ye Yenikapı Malatya Tanıtım Günlerinin bugün ki açılışına Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Muharrem Ödemiş, iyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, 26. dönem Milletvekili Gülay Yedekci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, MASTÖB ve MAKON yönetimi, sanatçılar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in kürsüdeki konuşması Malatya Tanıtım Günlerine damga vurdu. Adıgüzel Protokolde kendi partililerini göremediklerini belirterek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin’e sitem etti.

ADIGÜZEL, “KİMSE BİZDEN FAZLA MALATYALI OLAMAZ”

Siyasi konuşmalara itiraz eden ve söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Değerli dostlar bu gün bu etkinlik Malatya’ya yakışmadı. Ben buraya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın selamını üzülerek getirdim. Ben bugün buraya Malatya Tanıtım günlerine gelirken çok farklı bir konuşma metni hazırlamıştım. Ben Malatyalıyım. Ben Buradan kürsüye çıkıp siyaset yapmaya gelmedim. Ben Malatya’dan İstanbul’a giderken gözyaşlarına hakim olamayan bir gençtim. Bu etkinlik Malatya’ya yakışmadı. Bugün Meclis’te grubu olan bir partinin Genel Başkan yardımcısını konuşturmamak Malatya’ya adet mi oldu değerli dostlar. Bu alanı bize tahsis eden Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu’dur. Ama buraya Millet ittifakının genel başkan yardımcısını çıkarmayan kim? Maalesef Malatya Valisi. Bu Malatya’ya yakışmadı. Biz buraya Malatya’mızı ve kayısımızın güzelliğini tanıtmaya geldik. Burayı düzenlemek Valiliğemi kalmış. İşte halimiz bu değerli dostlar. Burada gördüğümüz Malatya’ya yakışmayan bir organizasyon. Kimse bizden fazla Malatyalı olamaz. Hepimiz Malatyalıyız. Kimse bizim Malatyalılığımızı ölçemez. Bu da bize ders olsun.” diyerek kürsüden indi…

BAŞKAN GÜRKAN “DEVLETİN VALİSİNİ KİMSE SUÇLAYAMAZ”

Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Valisine yönelik suçlamaları asla kabul etmiyorum” diyerek şunları aktardı:CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in konuşmasından sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Valisine yönelik suçlamaları asla kabul etmiyorum” diyerek şunları söyledi: Onursal Adıgüzel beye buraya çıkmasını ben söyledim. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı için de o da konuşsun dedim. Biz Malatyalıların konuşmakla ilgili derdi yoktur. Ama bu konuda Valimizi hiç kimse suçlayamaz. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Ayrıca bu organizasyonu da valimiz yapmamıştır. Bu organizasyonu MASTÖB ve MAKON yapmıştır. Burada devletin Valisini eleştirilmesini doğru bulmuyorum.” dedi.

VALİ ŞAHİN, “GELİN YENİ MALATYASPOR’A DESTEK OLUN”

Konuşmalardan sonra söz alan Malatya Valisi Hulusi Şahin, “Ben 4 ay önce Malatya Valisi olarak atandım. Hep Malatya’nın güzelliklerini gördüm. Malatyalıların Malatya sevgisini gördüm. Böyle kısır çekişmelerle kimse bir yere varamaz. Burada bahsi geçen sadece protokol düzeniydi. Protokolde belli bir sıra vardır. O sıraya göre konuşmalar yapılır. Sıra devam ederken bir kişi araya girip bende konuşacağım derse bu sefer protokolün düzeni bozulur. Bizim ifade ettiğimiz bu. Hepimizin amacı Malatya’yı tanıtmak. Malatya’yı İstanbul’daki Malatyalılarla buluşturmak. Burada sayısız dernek çalıştı emek verdi. Bu güzel hazırlıklar ötelendi. Geriye bazı siyasi parti temsilcilerinin bazı hedefleri ortaya çıktı. Bu doğru olmadı. Gelin bunu unutalım. Malatya’yı konuşalım. Biraz önce bazı kardeşlerimiz Malatya spordan bahsetti. Gelin Malatyaspor için bir şeyler yapalım bağırarak çağırarak Malatya’ya bir katkımız olmaz ki gelin hep beraber yeni Malatyaspor’u ayağa kaldıralım. Onun için konuşalım bakın yakın zamanda Malatyaspor için beraber bir gece tertip edelim. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Herkes çıksın orda konuşsun burada yiğitlik yapıp mikrofon kabadayılığı yapacağınıza gelin Yeni Malatyaspor’a destek olun görelim.”dedi.

MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ GERGİN ORTAMI YUMUŞATMAYA ÇALIŞTI.

Konuşmaların sonunda AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajları verdi, ortalığı yatıştırmaya çalıştı. Milletvekili Tüfenkçi, Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Muharrem Ödemiş’e “Gel muharrem gel gardaş gel sende konuş” diyerek kısmende olsa gerginliği yumuşattı.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

2022/09/1663868726_img-20220922-wa0023.jpg
2022/09/1663868727_img-20220922-wa0024.jpg
2022/09/1663868728_img-20220922-wa0025.jpg
2022/09/1663868725_img-20220922-wa0003.jpg
2022/09/1663868725_img-20220922-wa0017.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir