Bulaşık Makinesi Tuz Işığı Neden Sürekli Yanar?

Teknolojik gelişmelerle birlikte beyaz eşya cihazlarının kullanımı daha da pratik hale geldi. Özellikle de bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi cihazlarda gösterge paneli kullanılıyor. Bu panellerde oluşturulan hata kodları ile herhangi bir sorun olduğu takdirde “hata kodu” ile bilgilendirme sağlanıyor. Böylelikle tüketici beyaz eşya kullanma kılavuzundan söz konusu hata kodunun ne anlama geldiğine bakarak, nasıl bir arıza söz konusu olduğu hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Daha önceki modellerde ise bu ışıkların yanıp, sönmesi ile işliyordu.

Bulaşık makinesi modellerinde yer alan gösterge ışıkları da yine olası arıza durumlarından haberdar olabilmeye yardımcı oluyor. Bu çerçevede bulaşık makinenizin tuz ışığının sürekli yanıp sönmesi durumu da bunlardan bir tanesidir. Bulaşık makinenizin tuz gösterge ışığı sürekli yanıp, söndüğünde cihazınızın tuzuyla ilgili bir problem olduğunu anlayabilirsiniz. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizde bulaşık makinelerine ilişkin en fazla servis talebi gelen durumlardan birisini de oluşturmaktadır.

Bulaşık Makinesi Tuz Işığı Neden Sürekli Yanıp, Söner?

Bulaşık makinenizin tuz ışığının sürekli yanıp, sönmesi makinenizde bulunan tuzun bitmiş olduğu anlamına gelir. Bulaşık makinenizin sistemi bir şekilde makinedeki tuzun bittiği konusunda sizi uyarmaktadır. Böyle bir durumda bulaşık makinenize yeni tuz ilavesi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu işlem için bulaşık makinenizin içerisindeki bulaşık sepetini çıkartmanız gerekiyor. Daha sonra makinenin içerisindeki tuz haznesi kapağını açmalısınız. Buraya tuzu ilave ettikten sonra eğer su bulunmuyor ise 1 litre kadar su ilavesi de gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Bu işlemlerle bulaşık makinenizin tuz ışığının sürekli yanıp, sönmesi sorununu çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu işlemleri yapmanıza rağmen bulaşık makinenizin tuz ışığı sürekli yanmaya devam ediyor ise makinenizin tuz haznesi ile ilgili bir problem olduğu anlamına gelmektedir. Bu arızanın kontrolünün sağlanması için Pendik Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Tuz Haznesi Arızası Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinenizin tuz haznesinde arıza olmasından mütevellit tuz ışığı sürekli yanıp, sönüyor ise Ümraniye Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından yenisiyle değişimi gerçekleştirilir. Bu değişim işlemi sadece orijinal Arçelik yedek parçaları ile gerçekleştirilmektedir. Böylelikle değişen parçanın kısa sürede yeniden arızalanması veya performans sorunlarına neden olması gibi bir durumla karşı karşıya kalmamanızı da güvence edebiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir