İSTANBUL’UN FETHİ ESENLER’DE KUTLANACAK

Esenler Belediyesi, çağ kapatıp çağ açan kutlu şehir İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde görkemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında dünyanın en uzun nefesli hafızlarından biri olan Tanzanyalı Iddı Shaaban Nkumbı ise Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere dokunacak.

Esenler Belediyesi, Cihan İmparatoru Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilerek bir çağ kapatıp bir çağ açan kutlu şehir İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünü coşkuyla kutlayacak. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşecek etkinlik kapsamında Fener Alayı mehteran eşliğinde, Davutpaşa Kapalı Cadde’den Dörtyol Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirecek. Coşku dolu anların yaşanacağı etkinlik kapsamında Ayasofya Camii İmamı Bünyamin Topçuoğlu ile dünyanın en uzun nefesli hafızlarından biri olan Tanzanyalı Iddı Shaaban Nkumbı Kur’an-ı Kerim tilaveti sunacak. Etkinlik kapsamında ayrıca kum sanatı gösterisi yapılacak. Coşku dolu anların yaşanacağı kutlama, mehteran konseri ile sona erecek.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşecek olan  “İstanbul’un Fethi’nin 570. Yılı” programı 29 Mayıs 2023 Pazartesi (Bugün) Saat: 20:00’da Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir