AFAD YETKİLİLERİ ESENLER’DE TOPLANTIYA KATILDI

İl Afet Risk Azaltma Planı ve Türkiye Afet Müdahale Planı Esenler’de konuşuldu.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)” ve “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)” hakkında bilgilendirme toplantısı bilgilendirme toplantısı, Esenler Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya; İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler Belediyesi Başkan yardımcısı Nihat Karataş, İstanbul İl AFAD yetkilileri katıldı.

Toplantı ilk olarak, Esenler İlçe AFAD görevlilerinin yaptığı sunumla başladı. Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi personellerinden Sivil Savunma Uzmanı Nihat Duman, Esenler’de bulunan çalışma gruplarının görevleri, afet gönüllüleri, toplanma alanları, soğuk hava depoları ve geçici barınma alanları hakkında bilgi verdi. Adıyaman – Gölbaşı ve Hatay – Antakya’da yapılan arama-kurtarma çalışmaları, afet ve acil durum aracı, modern arama kurtarma malzemelerini anlattı. Okul, işyerleri ve sivil toplum kuruluşlarında yapılan afet bilinci eğitimleri ve tatbikatlar hakkında bilgiler verdi.

Toplantının son kısmında İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Bostan, kentsel dönüşüm çalışmaları, hasarlı yapıların durumu, yapı stoku ve binalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir