İSTANBULSPOR RENKLERİNİ ÇANAKKALE ZAFERİ’NDEN ALDI

‘Spor Söyleşileri’nin bu ay konuğu Türkiye’nin en köklü kulüplerinden İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz oldu.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün her ay düzenlediği  ‘Spor Söyleşileri’ programının konuğu, başarılı teknik adam Osman Zeki Korkmaz oldu. Esenlerli futbol severlerle bir araya gelen Korkmaz, İstanbulspor’un tarihinden başlayarak bugünkü konumu ve hedefleri hakkında konuştu.

İSTANBULSPOR İÇİN MESLEĞİNİ BIRAKTI

“İstanbulspor’un resmi kuruluş tarihi 4 Ocak 1926 olsa da sportif faaliyetleri daha eskiye dayanıyor” diyerek konuşmasına başlayan Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor’un tarihini anlatmaya şu sözlerle devam etti:

“İstanbulspor, tıp öğrencisi Kemal Alim Güngen’ün kurduğu ve bu uğurda okulunu 2. sınıfta bıraktığı Türkiye’nin en köklü kulübü. Kurulduktan sonra genç oyuncular yetiştiren, genç oyuncularla heyecanlı futbol oynayan Türkiye şampiyonluğu olan bir takım. İstanbulspor’un renkleri Çanakkale Zaferi’nden almıştır. Sarı gazilerimizi, siyah ise şehitlerimizi simgeler.”

LİGİN SON SIRASINDAN SÜPER LİG’E

Alt yapısında oynadığı takımın teknik direktörlüğünü gelen, takımını son sıradan alıp, Süper Lig’e çıkaran Korkmaz, “İnanırsanız yapamayacağınız bir şey yoktur. Ben de inandım ve başardım. Çok isterseniz ve çalışırsanız olmayacak bir şey yoktur. Sonuna kadar gitmeli, çabalamalısınız. Bundan sonra da aynı şekilde devam edebilmek için çalışacağım. Bizim misyonumuz Süper Lig’e çıkmak değil oyun modeli oluşturmak, oyuncu yetiştirmekti. Geçen sene hem bunları yaparken hem de Süper Lig’e çıkmak bizleri ve kulübü motive etti. Bu şekilde de olabiliyormuş misyonunu yükledi. Hedefimiz kendi modelimizle yarışmak ve burada kalmak” dedi.

Nazım Türknas’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin ardından Osman Zeki Korkmaz, Esenler Sokak Ligi’nin son 16 kurasını çekti. Korkmaz, takımlara başarılar diledi.

AYNEN RADYO’NUN KONUĞU: HÜSEYİN ÇİMŞİR

Nazım Türknas’ın bu haftaki konuğu Trabzonlu eski futbolcu ve teknik direktör Hüseyin Çimşir oldu. İkili, Süper Lig’in güncel durumunu ve şampiyonluk mücadelesini konuştu. Çimşir, Aynen Radyo’da gerçekleştirdiği keyifli sohbet için teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir