ESENLER YAVUZ BAHADIROĞLU’NU ANDI

Esenlerli gençler, vefatının 3. yıl dönümünde tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nu andı.

‘Yavuz Bahadıroğlu’ mahlasıyla tanıdığımız tarihçi ve yazar Niyazi Birinci’nin vefatının 3. yıl dönümünde Esenler’de anma programı düzenlendi. Esenler Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) ile birlikte gerçekleştirdiği anma programına merhum Niyazi Birinci’nin oğlu Mücahit Birinci de katıldı.

OĞLUNUN AĞZINDAN YAVUZ BAHADIROĞLU

Esenler Gençlik Merkezi’ndeki programda babasının izinden giden gençleri görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Birinci, babasının yazarlığı hakkında şunları söyledi: “Babam, roman, çocuk kitapları, hikâye, araştırmalar, oyunlar, film yapılmış senaryolar yazmış bir kişiydi. Edebi yönü de çok kuvvetliydi. Birçok farklı alanda yazılar kaleme aldı. Bu yazılarını farklı mahlaslarla kaleme almıştı. Fatih Sultan Mehmet’in şiirlerinde Avni, Kanuni’nin Muhibbi mahlasını kullandığı gibi o da tarihi romanlarını ‘Yavuz Bahadıroğlu’ ismiyle yazmıştı.”

EN ÇOK SOHBETİNİ ÖZLÜYORUM

Konuşmasında babasına duyduğu özlemi de dile getiren Niyazi Birinci “En çok babamın sohbetlerini özlüyorum. Tarihe ve siyasete ilgi duyduğum için benimle bu konuları daha fazla konuşurdu. Vefatından sonra en çok O’nunla yaptığımız bu tarih sohbetlerini özlüyorum. O hem babam hem de benim hocamdı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir