‘Ufka Yolculuk’ yarışmasında son başvuru tarihi 12 Nisan!

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması’nın konusu, pandemi sürecinde eksikliğini daha fazla hissettiğimiz ‘sağlıklı yaşam’ olarak belirlendi. Ufka Yolculuk, şu ana kadar Türkiye’nin 81 ili, 922 ilçesinden toplamda 3.4 milyon öğrenciye ulaştı. Pandemi günlerinde, “Sağlıklı Yaşam İçin; Oku, Seç, Harekete Geç” sloganıyla gerçekleştirilecek olan Ufka Yolculuk; yeni kuşaklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı ve okuduklarıyla hayata yön veren bireyler yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Bilgi Yarışması için geri sayım başladı. www.ufkayolculuk.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek olan yarışma kayıtları, 12 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. İlköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyinde yapılacak sınavlarla iki aşama halinde gerçekleştirilecek. Web sitesindeki başvuru formunu dolduranlar birinci aşama sınavına katılacak. Yarışmada sorulacak sorular ise; ilkokul kategorisi için ‘Nereden geliyor bu sesler?’, ortaokul kategorisi için ‘Bir acayip yolculuk’, lise kategorisi için ise ‘Sağlık Olsun!’ adlı kitaplardan oluşturulacak.

Ufka Yolculuk projesinin sözcüsü ve Genel Koordinatörü M. Osman Özaslan, ilk aşama sınavların 11 Nisan ila 12 Nisan tarihlerinde online olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

“Birinci aşamayı başarıyla tamamlayan ve en yüksek puanı olan her kategorideki 10 bin öğrenci, ikinci aşama sınavına katılmaya hak kazanacak.” diyen M. Osman Özaslan şöyle devam etti: “Fiziki olarak gerçekleştirilmesi planlanan ikinci aşama sınavına, başvuru formunda beyan edilen ilin merkezi ve ilçelerinde açılacak sınav merkezlerinde girilecek. Aşama Sınavı, pandemi şartlarının uygun olması, etkinlik ve yarışmaların yapılmasına izin verilmesi durumunda internet sitesi üzerinden yayınlanacak olan ve Türkiye sınırları içerisindeki sınav merkezlerinde; bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefon aracılığıyla 23 Mayıs 2021 Pazar düzenlenecek.”

Öte yandan bu yılki Ufka Yolculuk sınavlarının konusu ise pandemi sürecinde daha fazla önem vermemiz gerektiğini hatırladığımız ‘sağlıklı yaşam’ olarak belirlendi.

Slogan olarak “Sağlıklı Yaşam İçin; Oku, Seç, Harekete Geç” demeyi tercih ettiklerini belirten Özaslan, ‘Sekiz yıl önce, yeni kuşaklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak’ amacıyla yola çıkmıştık. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen sınavlara şu ana kadar Türkiye’nin 81 ili, 922 ilçesinden toplamda 3.4 milyon öğrenci kayıt oldu.” diye konuştu.

Özaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde üzülerek görüyoruz ki, okuma alışkanlığı ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Bizler Ufka Yolculuk sınavları ile inancımıza ve kültürümüze uygun davranış kurallarının öğrenilmesi ve uygulanmasına katkıda bulunmak, doğru inancı, doğru düşünceyi ve güzel ahlakı öğreten güvenilir eserlerin okunmasını sağlamak için gençlerimizi teşvik etmek istedik. Bu kapsamda Ufka Yolculuk sınavında başarılı olan 50 öğrencimize laptoptan cep telefonuna, elektrikli kaykaydan bisiklete ve para ödüllerine kadar çeşitli ödüllerimiz var. Yarışmaya katılmak için yapılması gereken tek şey internet sitemiz üzerinden kayıt olmak.”

Bu kapsamda Ufka Yolculuk sınavında başarılı olan öğrencilerimize Türkiye geneli ve il bazlı olarak laptoptan cep telefonuna, elektrikli kaykaydan bisiklete ve para ödüllerine kadar çeşitli ödüllerimiz var. Yarışmaya katılmak için yapılması gereken tek şey internet sitemiz üzerinden kayıt olmak.”

  • Ödüllerde neler var?
    • 1’inci ila 3’üncüye laptop ve elektrikli kaykay
    • 4’üncü ila 10’uncu’ya cep telefonu ve elektrikli kaykay
    • 11’inci ila 20’nciye akıllı saat ve bisiklet
    • 21’inci ila 50’nciye bisiklet ve bluetooth kulaklık
  • Ayrıca Danışman Ödülleri olarak;
    • 1’inciye 5.000 TL
    • 2’nciye 4.000 TL
    • 3’üncüye 3.000 TL
    • 4’ncüye 2.500 TL
    • 5’inciye 2.000 TL
    • 6’ncı ila 10’uncuya 1.500 TL
    • 11’inci ila 20’nciye 1.000 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir