TÜRK DİL BAYRAMI ESENLER’DE KUTLANACAK

Esenler Belediyesi, milli kültürümüzün kutsal mirası, ortak ifade aracımız Türk dilinin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından devlet dili olarak kabul edilişinin 746. yıl dönümünde “Dünya Dili Türkçe” paneline ev sahipliği yapacak.

Esenler Belediyesi, Karamanoğlu Mehmet Bey’in 746 yıl önce “Şimden gerü hiç kimesne kapuda ve dîvânda ve mecâlis ve seyrânda Türkî dilinden gayrı dil söylemeyeler” fermanı ile Türkçeyi resmi dil kabul ettiği günden bu yana asırlardır Karaman’da kutlanan “Türk Dil Bayramı” için Esenler’de bir panel düzenlenecek. Karaman Dernekler Federasyonu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşecek panele Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Fuad Arıcı başkanlık edecek. Panelin “Türkü Seven Türkçe Söyler”,“Türk Allah Derse…”, “Bilişim Dili Türkçe”, “Türkçe Bilenin İşi Rast Gider” ve “Türkçenin Dünyaya Açılan Yeni Penceresi: Kültürel Diplomasi” oturumlarında Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, Prof. Dr. Selçuk Hünerli, Doç. Dr. Muhammet Sani Adıgüzel ile Dr. Şaban Çobanoğlu konuşmalarını gerçekleştirecek. “Türk Dil Bayramı” kapsamında Esenler’deki okullarda şiir, kompozisyon, karikatür yarışmaları düzenlenerek paneller gerçekleştirilecek.

“746. Türk Dil Bayramı” programı 5 Mayıs 2023 Cuma günü Saat :14.00’da Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir