Sütlüce Mahallesi Mahalle Bahçesine Kavuştu

SÜTLÜCE MAHALLESİ MAHALLE BAHÇESİNE KAVUŞTU

Beyoğlu Belediyesi tarafından inşa edilen Mahalle Bahçeleri’nin 14’üncüsü düzenlenen törenle Sütlüce Mahallesinde vatandaşların hizmetine sunuldu.

Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği “Mahalle Bahçeleri” projesi ile her mahallede yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında toplamda 50’ye yakın farklı noktada inşa edilmesi planlanan Mahalle Bahçeleri’nin 14’üncüsü Sütlüce Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, çocuklar ve çok sayıda mahalleli katıldı. Kurdele kesimin ardından Başkan Yıldız, ilçede yeni doğan 5 çocuk için zeytin fidanı dikti. Fidan dikiminin ardından çocukların ailelerine hatıra sertifikaları verildi.

BUGÜN BİN 566’INCI AĞACIMIZI DİKİYORUZ

14 farklı yerde mahalle bahçesi açılışını yaptıklarını ifade eden Başkan Yıldız, ” Açılışını gerçekleştirdiğimiz mahalle bahçelerinde çocuklarımız istedikleri gibi oynasınlar. Aileleri yanlarında güzel vakit geçirsinler. Beyoğlu tarihi bir semt olduğu için çok fazla geniş alanımız yok. Mahalle aralarında bulduğumuz yerlere biz belediye olarak mahalle bahçesine çeviriyoruz. Çocuklara oyun olanları yaparken ilçemizi de yeşillendiriyoruz. İlçede her doğan çocuğumuz için bir zeytin fidanı dikme projemiz var. Toplamda yeni doğan çocuklarımız için bugün bin 566’ıncı ağacımızı dikiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR KENDİ MAHALLELERİNDE GÖNÜLLERİNCE VAKİT GEÇİREBİLECEK

Beyoğlu Sütlüce Mahallesinde Yazmacı Bayram Sokak ile Muhlis Bakkal Sokak kesişimizde inşa edilen mahalle bahçesi yaklaşık 210 metrekarelik bir alandan oluşuyor. Yeşil alanı, çocuk oyun alanı ve oyun guruplarıyla mahalleliye ve özellikle de çocuklara yeni bir yaşam alanı sunan mahalle bahçesi aynı zamanda ilçe genelinde her geçen gün yeşil alanların daha da artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir