”DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ” ESENLER’DE KUTLANDI

Esenler Belediyesi ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü özel bir programla kutladı. Programda anne ve babalar için özel seminerler, çocuklar için de keyifli etkinliklere yer verildi.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, “Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında bir dizi program düzenledi. Prof. Dr. Ali Eryılmaz, “İhmal ve İstismar”, Doç. Dr. Özkan Sapsağlam, “Medya Bağlamında Çocuk Hakları”, Doç. Dr. İsa Kaya, “Her Çocuğun Hakkı Oyun” konulu seminerler verdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programlara Esenlerli anneler yoğun ilgi gösterdi. Seminer dizisi, Esenlerli babalara yönelik düzenlenen “Çocukların Kişilik Gelişiminde Babaların Rolü” konulu seminerle sona erdi.

“ONLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİ”

‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel hazırlanan seminerlerin öncesinde konuşan Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, anne ve babalara şu şekilde seslendi:

“Çocukların yaşam haklarını gündeme getirerek, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlama noktasında, geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmalara bu sene daha farklı bir bakış açısı katmak istedik. Bu noktada profesörlerimiz ve ekipleriyle birlikte bir yol haritası çizdik. Yaptığımız çalışmaları sizlerle birlikte hayata geçireceğiz inşallah. Çocuklarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Her şeyden önce onların yaşama hakkını unutmayacağız. Ahlaklı bireyler olarak topluma katılmaları için hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.”

Programların ardından katılımcılara “Çocuk Hakları” konusunda farkındalık kazandırmak adına broşür dağıtıldı.

ÇOCUKLAR, ‘ELLERİM HAKKIM’ DEDİ

Esenler Belediyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilgi ve Hikmet Evi öğrencileri, “20 Kasım Çocuk Hakları Günü”ne özel hazırlanan etkinlikte ‘Ellerim Hakkım’ sloganıyla el baskısı yaptı. Ellerini rengârenk boyalarla kaplayan çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir