ŞABAN KARAASLAN, CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI

İstanbul 2. bölge CHP Milletvekili aday adayı ŞABAN KARAASLAN, gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek CHP’den aday adaylığını resmen duyurdu.

CHP’DEN ADAY ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLADI

Tekstil piyasasının önde gelen isimlerinden iş insanı Şaban Karaaslan, geçtiğimiz gün yanına Av. Mahmut Kaşifoğlu ve Malatyalı sanatçı Vahap Gültekin’i de alarak Başakşehir Malatya Pide, Lahmacun ve Tava Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi ve milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. 

MALATYA’NIN TANINMIŞ AİLELERİNDEN BİRİ

Malatya’nın tanınmış ailelerinden 3. 4. ve 5. dönem Malatya Milletvekilli, İmar ve İskan Bakanı Ahmet Karaaslan’ın da yeğeni olan Şaban Karaaslan, 2023 genel seçimlerinde CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Karasalan, ülkenin gidişatını beğenmediğini ve Türkiye’ye hizmet için bu adımı attığını ifade etti.

KARAASLAN, “ÜLKE BÜYÜK BİR ÇIKMAZIN İÇİNDE” DEDİ

İstanbul 2. bölge CHP Milletvekili aday adayı olan Şaban Karaaslan, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, ”ülkenin büyük bir çıkmazın içinde olduğunu belirterek, bu sorunların çözüm noktasının Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inandığı için bu kararı aldığını” dile getirdi. Milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili Malatya kamuoyundan gelen talebi işaret eden Şaban Karaaslan, “Özellikle Malatyalılar olarak siyasette ve bürokraside uzun yıllardır etkin bir pozisyonda olamadık. Turgut Özal’dan sonra ne yazık ki hep görmezden gelinen bir toplum olduk. Gerek İstanbul’da gerekse ülke genelinde hemşerilerimizin büyük katkılarına rağmen hak ettikleri yerlerde olmadıklarını düşünüyorum. İstanbul 2. Bölgede 400-500 bin Malatyalı hemşehrimiz yaşamakta. Biz derneklerimiz vasıtasıyla hemşehrilerimizle istişare etme imkanı bulduk ve niyetimizi onlarla paylaştık. Bu istişareler sonucunda da kararımızı verdik. Ülkenin hem siyasi hem de ekonomik gidişatından memnun değiliz. Sayın Kemal Kılıçtaroğlu ve ekibinin daha açık bir politika yürüttüğünü görüyoruz. Bu nedenle de CHP saflarında ülkemize hizmet etmeyi tercih ettik. 20 Kasım Pazar günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu’nu Sultangazi’ye davet ettik. Sultangazi Sahra Düğün Salonu’nda bu yola gönül vermiş hemşerilerimiz ve vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz İnşallah hem Malatyalı hemşerilerimize hem de ülkemize hizmet edeceğiz” dedi.

KARAASLAN, “AKP’NİN ENKAZIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Yol arkadaşlarının ve yakın çevresinin önümüzdeki zorlu süreçte  bu görevi üstlenmesini ve sorumluluk almasını istediklerini söyleyen Karaaslan, “AKP’nin enkazı ile karşı karşıyayız. Bu enkazdan memleketimizi ve halkımızı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde aydınlık yarınlara ulaştırmak için  görev almamı istediler.  Ben de partim adına hiçbir sorumluluktan kaçmadan verilecek her görevi şeref duyarak layıkıyla yapacağımdan hiç şüpheniz olmasın . Bu yüzden milletvekilliği aday adaylığına hazır olduğumu belirtmek isterim.” dedi.

”SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU, HALK ADAMI VE İÇİMİZDEN BİRİ”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması gerektiğini belirten Şaban Karaaslan, “Milletimizin içinde bulunduğu durumu  karanlıktan aydınlığa ulaştıracak mücadeleci lider Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Topluma güven vererek Millet İttifakının mimarı olmuş, kucaklayıcı, anlayışlı, hakkaniyetli biri olarak ittifakı bugünlere taşımış, birçok belediyenin kazanılmasını sağlamış ve başarılı çalışmalara imza atmıştır. Cumhuriyet Halk partisinin  ilke ve hedeflerinden asla  sapmayarak  başta  Millet İttifakının bileşenlerini  taraflı tarafsız tümyurttaşların takdirini toplamış, helalleşme konusunda samimi adımlar atmıştır. Aydınlık Türkiye için gerekli olan Güçlendirilmiş Parlementer sisteme geçiş çalışmalarıyla halka ümit vermiştir. Bütün bu saydığımız birçok nedenden dolayı Devlette ve Cumhuriyette devamlılık ilkesini hedef edinmiş , güzel günlerin geleceğine inanmış halk adamı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adayımız ve Cumhurbaşkanımız olmalıdır”dedi.

Kahvaltılı basın toplantısı programı samimi bir bir havadan geçerken, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile program son buldu.

Şaban Karaaslan Kimdir?

Malatyalılar arasında yardımsever iş adamı kişiliği ile tanınan Şaban Karaaslan, 1957 Malatya Pütürge Uzuntaş köyünden dünyaya geldi.  Şaban Karaaslan henüz  7 yaşında iken Uzuntaş’tan Malatya merkeze taşındı, İlk orta ve liseyi malatya Merkezde okudu.  Adana Çukurova Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi bitirerek yaşantısını sürdüren Karaaslan, 1997 yılında sultanhamam da tekstil ipliği satmaya başladı. 2003 yılında Yalova da 2 tane iplik Fabrikası kurdu, 2021 yılında fabrikaları devir etti. Evli ve iki kız çocuğu babası olan Şaban Karaslan şu anda aktif siyasetle uğraşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir