ÖMER DÖNGELOĞLU DUALARLA ANILDI

Yaptığı dini programlarla toplumun geniş kesimleri tarafından tanınıp sevilen ve geçirdiği Covid-19 nedeniyle 2020 yılında aramızdan ayrılan İlahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu vefatının 3. yılında Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi üzerine uzun yıllar araştırmalar yapan hazırlayıp sunduğu televizyon programlarıyla herkes tarafından tanınıp sevilen ilahiyatçı- yazar Ömer Döngeloğlu, Esenler’de düzenlenen programla anıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda dostları Şakir Özbek, Dursun Ali Erzincanlı ve Mustafa Demirci, Döngeloğlu ile yaşadıkları anıları anlattı. Duygu dolu anların yaşandığı programda Alpcan Çelik, Bünyamin Topçuoğlu, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Mikail Şimşek’in sunuculuğunu üstlendiği program, Döngeloğlu için yapılan duayla son buldu. Döngeloğlu’nu sevenleri bir araya getiren programa ilgi ise hayli yüksek oldu.

ŞÖHRETİN ŞEHVETİNDEN ALLAH’A SIĞINIRDI

Ömer Döngeloğlu’nun ailesi adına söz alan yakın dostu Şakir Özbek, “Hocamla ilgili konuşmak hem zor, onu anlatmak hem de kolay. Onun meziyetini, ahlakını, güzelliğini, yaptığı işleri kelimelere sığdırmak zor. Bana Ömer Döngeloğlu hocamızı 3-4 kelimeyle anlat deseler ilk olarak aklıma vefa gelir. Hocam muttaki bir mümin, hoşgörülü, muhabbet ehli, merhametli ve vefalı bir dost idi. Tevazulu, her zaman şöhretin şehvetinden Allah’a sığındığını söylerdi. Biz buna şahittik. Benim hocamla kardeşlik hukukumuz tam 32 yıl sürdü” diye konuştu.

DÖN GEL DESEK ARTIK DÖNEMEYCEK

Programda şiir okuyan Dursun Ali Erzincanlı ise Döngeloğlu ile yaptığı TV programları anılarını anlatarak “Mezarının yanına oturduğum zaman mezar taşındaki ismini o kadar yadırgamıştım ki. Onun ismini ya televizyon programlarında ya bir afişte görmüşümdür. Dön gel desek de artık dönemeyecek. Ama bir gerçek var ki biz de eninde sonunda döndürüleceğiz ve hocamın gittiği âleme biz de gideceğiz. Allah-u Teala hocamıza ve tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

ÖMRÜ EFENDİMİZ’İ ANLATMAKLA GEÇTİ

Mustafa Demirci ise şunları kaydetti:

“Bugün çok kıymetli büyüğümüz hem dostumuz, ahbabımız, zaman zaman yoldaşımız ve dert ortağımız kıymetli hocam Ömer Döngeloğlu’nu anmak için toplandık. Kendisi sağlam bir mümin, bir mücahit, Allah için gözünü dikenden esirgemeyen, her türlü fedakârlığı göze alabilen dostları, arkadaşları için mesafeyi tanımayan bir kişiliğe sahipti. Onunla gerçekten çok güzel sohbetlerimiz olurdu. Zaman zaman esprili, zaman zaman duygulu, görmediğimizde özlediğimiz gerçekten bir sıkıntı anında ulaştığımızda buna karşılık veren bir insandı. Onun ömrü Peygamber Efendimiz (SAV)’i ve onun arkadaşlarını anlatmakla geçti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir