”MALATYALI KAMYONCU” FİLMİ PÜTÜRGE’DE ÇEKİLECEK

“Parola 44” sloganıyla yola çıkan “Malatyalı Kamyoncu” filminde Malatya insanını ne kadar güvenilir ve misafirperver olduğu anlatılıyor. “Malatyalı Kamyoncu” filminin iddialı, çok konuşulacak ve ses getirecek bir film olacağı şimdiden hissediliyor.

10 HAZİRAN’DA START VERİYORUZ

Yapımcılığını Gazeteci Ferhat Canbey’in üstlendiği Senaryosunu Gönül Aktürk’ün yazdığı, Yönetmenliğini ise İbrahim Bülbül’ün yapacağı “Malatyalı Kamyoncu” filminin çekimleri 10 Haziran’da Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde başlıyor.

“Malatyalı Kamyoncu” Filminin Yapımcısı Gazeteci Ferhat Canbey iddialı bir filme imza atıyor. Canbey, Filmin çekimleri için Pütürge’nin kültür, sanat ve tarihini yaşatmak adına Pütürge’yi tercih ettiklerini ve bu filmle ilgili çok iddialı olduklarını söyledi.

PÜTÜRGE DERNEKLER FEDERASYONU DESTEK VERİYOR

Ev sahipliği Pütürge Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Osman Dursun’un yapacağı ilçenin tanıtımına yönelik Uzun kuru, Yan dere ve Tekke deresi köylerinde filmin çekimleri için startı verilecek.

Malatya’nın Pütürge ilçesi sanatçılara ve Sinemacılara ilham veren bir ilçe olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı Osman Dursun, “Özellikle son bir yıldır, bir çok sanatçı kliplerini ilçemizde çekiyor.

Son günlerde Sanatçılar, fotoğrafçılar, yapımcılar, Ulusal ve uluslararası firmalar, katalog çekimi için ilçemizin mekanlarını tercih ediyor. “Malatyalı Kamyoncu” filminin yapımcısı Ferhat Canbey Pütürge’de kısa metrajlı bir film çekmek istediklerini söyleyince biz de gereken desteği kendilerine vereceğimizi sözünü verdik. Önümüzdeki günlerde filmin çekimleri Uzunkuru, Yandere ve Tekke deresi köylerinde başlayacak” dedi.

“MALATYALI KAMYONCU” FİLMİNİN HİKAYESİ

Güneydoğu’da Çobanlık yapan fakir bir babanın kızı 17 Yaşındaki Berfin ve Malatyalı Kamyoncu Ramazan’nın hikayesinin anlatıldığı Filmde göz yaşları sel olacak…

HAKKARİLİ BERFİN VE MALATYALI KAMYONCU

Hakkari’de yaşadıkları köyde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Berfin’in babası Hasan amca kızı Berfin’i Van’daki yatılı okula gönderebilmek için sabah ezanında köyden yola çıkardı. Kızı Berfin’le 2 kilometre yol yürüdükten sonra Ana yol üzerinde beklemeye başlar ve Van istikametine giden her kamyonu durdurup, kısa bir konuşma yaptıktan sonra Kızı Berfin’in bineceği kamyonla ilgili kararını veriyordu.

Hasan Amca, Durdurduğu kamyon Şoförlerine nereli olduklarını soruyordu “Malatyalıyım” cevabını alana kadar da kızını hiçbir kamyoncuya teslim etmiyordu.

Berfin ise Babasının neden o şehirde geçen her arabaya kızını bindirmediğini çok sonradan öğreniyor.

Berfin Babasına nedenini sorduğumda, “kızım Malatyalılar, güvenilir ve ahlaklı insanlardır; seni onlara teslim ettiğimde gözüm arkada kalmıyor…” diyor.

Babam haklıymış; Berfin’nin yanına bindiği Malatyalı kamyon şoförü mola yerlerindeki lokantalarda kendi yediklerinden daha fazlasını Berfin’e ısmarlar; yan koltukta uyurken paltolarını çıkarıp üzerine örter, bazen de çaktırmadan cebime harçlık koyar.

Berfin okulu bitirdikten sonra öğretmen olur tayini Malatya’nın Pütürge ilçesine çıkar ve hikaye Pütürgede devam eder.

malatyalı kamyoncu 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir