“İSTANBUL’DAN ESENLER” TÜRK İSLAM SERGİSİ AÇILDI

Esenler Belediyesi tarafından galası İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen “İstanbul’dan Esenler Türk İslâm Sergisi” açılışı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Sergi, 2 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Esenler Belediyesi, camileri, sarayları, tarihi surları ve eşsiz siluetiyle kültür ve sanatın başkenti İstanbul’u konu alan “İstanbul’dan Esenler Türk İslâm Eserleri Sergisi”nin açılışına ev sahipliği yaptı. Galası geçtiğimiz hafta İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen serginin açılışı, pek çok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı. 18 sanatçının ebru, hüsn-i hat, tezhip ve minyatür dallarındaki 43 eserinden oluşan sergi, aziz şehri farklı bakış açılarıyla sanatseverlerin ilgisine sunuyor.

KIYMETLİ BİR ŞEHİRDE YAŞADIĞIMIZI GÖSTERMEK İSTEDİM

Sanatçı Merve Erdoğan sergide yer alan çalışması hakkında bilgi vererek “Buradaki çalışma İstanbul’un anahtarı adlı bir çalışma. Anahtarın uç kısmında Ayasofya’nın kapılarını açık bir şekilde yaptık. Normalde kara kalem, suluboya çalışmalarında Ayasofya camlardan ibaret olarak gözüküyor. Biz kapıyı yerleştirip açtık. Buradaki amacımız İstanbul’un anahtarıyla Ayasofya kapılarının açıldığını göstermekti. Yedi tane yaprağımız var. Bu yedi yaprak İstanbul’un tepelerini temsil ediyor. Kıymetli bir şehirde yaşıyoruz, bunu yansıtmaya çalıştık. Birçok sanat dalının bir arada olması mutluluk veriyor” dedi.

Sergi ve eser hakkında bilgi veren ebru ve hüsn-i hat sanatçısı Fatih Yeşil ise şunları kaydetti:

“2000 yılından beri ebru ve hüsn-i hat sanatlarıyla uğraşıyorum. Bulunduğumuz sergi, İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi. Burada 43 eser bulunmakta. Hüsn-i hat, ebru, minyatür gibi sanat dallarına ait eserleri burada görebilirler. Bu sergi Dokusu Sanat ve Esenler Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir sergi. İki hafta boyunca Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde görülebilecek” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir