LİTROS SANAT 72. SAYISI ÇIKTI!

Türkiye’nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat’ın 72. sayısı çıktı. İlk sayısından bu yana okurlarını sanatla buluşturan Litros Sanat, yeni sayısında geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Türk edebiyatının çınarı Alev Alatlı’ya yer verdi.“ Meselelerimiz öksüz kaldı” başlığıyla Alatlı’ya veda eden gazete bu sayısında yine birbirinden özel röportaj ve içerikleri meraklıların ilgisine sundu.

Esenler Belediyesi bünyesinde yayınlarına devam eden Türkiye’nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat; röportajlar, dosya haberler, köşe yazıları ile kültür sanata dair zengin ve özgün içerikleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 72. sayısıyla okurlarıyla buluşan Litros Sanat, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan yazar ve mütefekkir Alev Alatlı’yı konu alan dosya haberle okurun karşısına çıktı.

AYDIN DEĞİL, MÜNEVVERDİ

Her sayısında birbirinden kıymetli yazılarla kültür sanat okurlarına misafir olan Litros Sanat, geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız Türkiye’nin münevveri, edebiyatçı, düşünür, yazar ve fikir insanı Alev Alatlı’yı unutmadı. Gülcan Tezcan, Bedir Acar, Ayçin Kantoğlu ve Sadık Yalsızuçanlar’ın Alatlı’ya dair düşünceleriyle zenginleşen haberde Alatlı’nın entelektüel ve münevver kişiliğine dikkat çekildi.

FİLİSTİNLİ YAZARLARIN SESİ OLUYORUZ

Yıllardır bitmek bilmeyen bir zulme uğrayan ve her geçen gün daha büyük acılara şahitlik eden Filistin’e bu sayısında da yer veren Litros Sanat’ta Nurten Yalçın’ın şair ve yazar Ahmet Murat ile yaptığı röportaja yer veriliyor. Murat yaptığı röportajda, “Bir şekilde birilerinin yaşadığı zorlukları bir tür edebiyat haline getiriyoruz ama suçlu da hissediyoruz. Orada sınırlı imkânlarla yazan, Filistinli genç yazarlarvar. Belki de onların seslerine tercüman olabiliriz. Onların öykülerine ulaşabilir, bu öyküleri duyurabilir, tercüme edebilir, onlarla iletişim kurabilir hatta yazma bursları sağlayarak destek olabiliriz” dedi.

BİRBİRİNDEN ÖZEL RÖPORTAJLAR VE KÖŞE YAZILARI

Litros Sanat’ın bu sayısında ayrıca Rabia Bulut “ Modern Sanatta Konya’nın söyleyeceği bir Sözü Var”, Hüsna Köşger, “ Akıllarda Kalan Rollerde Oynadım “, Merve Yılmaz Oruç “Kaligrafi Sanatının Manevi Bir Tarafı Var “ , Nurten Yalçın “ Filistinli Yazar Gençleri Desteklemeliyiz” , Şeyma Subaşı “ Gelenek İle Yeniyi Harmanlayan Şiirler” , Rabia Özmen “Televizyon Mu Dijital Platformlar Mı? “ röportajlarıyla bu sayıdaki yerini aldı. Funda Özsoy Erdoğan, Recep Garip, Merve Akbaş ve Özcan Ünlü ise kaleme aldıkları köşe yazılarıyla okurun karşısına geçti.

Litros Sanat’ın 72. sayısını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir