YTÜ, DİJİTAL HİKÂYELERLE ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEYECEK

YTÜ öğretim üyeleri, çocukların erken okul terkini dijital hikâyelerle en aza indirmek amacıyla Erasmus+ projesine imza attı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, çocukların eğitim hakkını kullanamama sorununa çözüm bulmak amacıyla bir Erasmus+ projesini gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı destekli projede, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, erken okul terkini azaltmayı hedefleyen bir eğitim modülü geliştirdi.

Doç. Dr. Neslihan Karakuş, Doç. Dr. Genç Osman İlhan, Dr. Öğretim Üyesi Büşra Tombak İlhan, Dr. Öğretim Üyesi Eda Tekin ve Arş. Gör. D. Barış Kır’dan oluşan ekip, dijital hikâye anlatıcılığı tekniklerini kullanarak erken okul terkini azaltmayı amaçlıyor. Ayrıca, projenin destekçilerinden biri olan Doç. Dr. Celile Eren Ökten’in Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine atanmasıyla birlikte projenin olumlu gelişmelere imza atması bekleniyor.

EŞİT EĞİTİM HAKKI DA SAĞLANACAK

Proje, “Erken Okul Terkini Azaltmak için Hikâye Anlatıcılığı Tekniklerinde Dijital Uygulamalar” adını taşıyor ve Türkiye dışında İtalya, Slovenya, Portekiz’den üniversiteler ve kuruluşlar ortak olarak yer alıyor. Projenin ilk toplantısı, Samsun/Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarının katılımıyla, İtalya’nın Terracina şehrinde gerçekleşti. İkinci toplantı ise Portekiz’in Porto şehrinde planlanmış olup, projenin erken okul terkini önleyici çalışmalara ve eşit eğitim hakkı sağlama yönelik faaliyetlere odaklanması bekleniyor. Proje, erken yaşta okulu bırakmak zorunda kalan çocukların okul terklerini dijital hikâyeler aracılığıyla en aza indirgeme amacını taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir