Laboratuvar Ekipmanları

Laboratuvarda cam, plastik, kağıt, ahşap, çelik, alüminyum, kauçuk, metal, porselen gibi ürünler genel olarak sarf malzemeleri kategorisine girmektedir. Laboratuvar, bilimsel araştırmaların, deneylerin ve ölçümlerin kontrollü bir şekilde yapılmasına ve yürütülmesine olanak sağlayan bir tesistir.

İlaç veya tıbbi laboratuvar, kimya laboratuvarı, mekanik test laboratuvarı , film veya fotoğraf laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, bilimsel araştırma laboratuvarları, okullarda ve üniversitelerde, endüstride, devlet ve askeri araştırma tesislerinde ve gıda ve ilaç endüstrilerinde bulunur. Laboratuvarlar sadece bir kişinin çalışabileceği şekilde tasarlanabileceği gibi, onlarca bilim insanının aynı anda çalışabileceği büyüklükte ve düzende laboratuvarlar da mevcuttur. Laboratuvar malzemeleri ile alakalı detaylı bilgilere içeriğin ilerleyen kısımlarından ulaşabilirsiniz.

Erlenmayer

Bir Erlenmayer şişesi veya titrasyon şişesi, aynı zamanda bir şişe olarak da bilinir; silindirik boyunlu, konili ve tabanlı bir laboratuvar ekipmanıdır. Önemli bir nokta da ısıya ve kimyasallara karşı dayanıklı olmasıdır. Şişenin konik kenarları ve dar boynu, şişedeki sıvıların dökülmeden döndürülerek karışmasını sağlar. Özellikle analitik kimya laboratuvarlarındaki titrasyon işlemleri için uygundur. Çözelti hazırlamadan çözelti depolamaya, kristalleştirmeden benzeri laboratuvar işlemlerine kadar daha birçok amaç için kullanılmaktadır.

Erlenmeyer veya Erlenmayer şişesi olarak da bilinen bir Erlenmeyer şişesi, geniş düz bir tabana, konik bir gövdeye ve uzun bir silindirik boyuna sahiptir. Erlenler, sıvıları karıştırmak, ısıtmak, soğutmak, kültürlemek, filtrelemek, depolamak vb. için kullanılır.

Erlenler birçok şekilde kullanılır: damıtma ünitelerinde alıcı kaplar olarak, ekstraksiyon sırasında farklı katmanları tutmak için, reaksiyon şişeleri olarak, kristalizasyon sırasında çözücüleri ısıtmak için vb. Genellikle işlemlerde kullanılır. Bu nedenle, farklı miktarlarda ve birçok çeşitte gelir. 

Deney Setleri

Deney setleri düşünüldüğünde büyük küçük demeden her yaşta insan için üretilmiş olan deney setleri sayesinde bilime yön verecek birçok deneyin yapılması mümkündür. Bu sebepten ötürü sizlerde deneysel işlemlere deney setleri ile başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir