KİTAP KURTLARI REKORA KOŞUYOR!

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 2016 yılında hayata geçirilen “Bir Kitap Bir Dünya” projesinde okunan kitap sayısı 135 bine ulaştı. Aralıksız devam eden proje kapsamında kahoot yarışması düzenlenerek başarılı olan öğrenciler ödüllendirilecek.

Esenler Belediyesi’nin prestijli projelerinden “Bir Kitap Bir Dünya”, 8 yıldır öğrencileri kitapların renkli dünyasıyla tanıştırıyor. 17 bin öğrencinin katılımıyla devam eden proje, gençleri bilinçli okuyucu haline getirmeyi hedefliyor. Projeyle birlikte öğrenciler her ay en az bir kitap okurken yapılan kitap tahlilleriyle zihin dünyalarını geliştiriyor. Kitap okumanın yanı sıra gezilerin ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği proje, binlerce öğrenciye kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeleri için pek çok imkân sunuyor.

KİTAP KRİTİKLERİ YAPIYORLAR

“Bir Kitap Bir Dünya” projesi kapsamında gönüllü olan grup öğretmenlerinin öğrencileriyle yaptığı kitap kritikleri sonrası kahoot yarışmasıyla okul birincileri seçilecek. Seçilen öğrenciler her ay Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde okullar arası yarışmalara katılacak. Yıl sonunda yapılacak olan kahoot yarışma sonuçlarıyla birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir