‘İSTANBUL’UN KADİR ABİSİ’ VEFATININ 3. YILINDA ESENLER’DE ANILDI

Esenler Belediyesi, 3 yıl önce aramızdan ayrılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanı merhum mimar Dr. Kadir Topbaş’ı, vefat yıl dönümünde bir programla andı.  Topbaş’ın ailesi, yakın arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Esenler Belediyesi, “İstanbul’un Kadir Abisi” olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanı merhum Mimar Dr. Kadir Topbaş’ı, “Vefatının 3. Yılında Kadir Topbaş” adlı programla andı. Topbaş’ın adını taşıyan Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, çocukları Hüseyin Ersan Topbaş ile Ömer Topbaş, kardeşleri Mustafa ve Mehmet Topbaş ile yakın çalışma arkadaşları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Topbaş için dualar edildi. Programda Topbaş’ın İBB başkanlığı döneminde İstanbul’a yaptığı hizmetleri konu alan bir video izletildi.

AYNI ODAYI PAYLAŞTIK

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Topbaş ile öğrencilik yıllarında tanıştığını kaydederek “Kadir abimiz, bizim büyüğümüzdü. Büyük yıllarımız var. ‘Hayatımızda örtüşen bir nokta var.’ derdi Kadir abi. ‘Ben MSP’nin en genç yöneticisiydim, sen de Refah’ın en genç yöneticisisin.’ derdi. Aynı odayı paylaştım yıllarca Kadir abiyle Refah Partisi’nde” ifadelerini kullanarak Rabbin huzurunda Topbaş’ın imanı ve ne kadar iyi bir insan olduğuna dair şahitlik edeceğini ifade etti.

kadir topbaş 3

‘KİMSENİN GÖNLÜNÜ KIRMA’ DERDİ

Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erbakan hocamızla çok küçük yaşlarda beraber çalışmak bana nasip oldu. Erbakan hocadan öğrendiğim en kıymetli şey inanç ve inat oldu. İnanacaksın ve inat edeceksin. İnat olmadan olmaz. İkincisi Cumhurbaşkanımız… Elinde büyüdük biz. Cumhurbaşkanımızdan da öğrendiğim bir şey var; her kim sana el uzatırsa sakın ha o eli geri çevirme, herkese yardım et. Kadir abimizden öğrendiğim şey ise; sakın bir insanın kalbini kırma, kırarsan da gönlü al. Bazen biz toplantılarda tartışırdık. Birbirimizi yanlış anlayacak ya da üzecek şeylerimiz olurdu. Mutlaka o gece bir bahane bulur beni arar gönlümü alırdı” Kadir Topbaş’ın hastanede tedavi gördüğü sırada kendisine attığı mesajı hala sakladığını da sözlerine ekleyen Göksu, “Doktorlar konuşma dedi. Açamıyorum” diye mesajla dönüş yaptı.

ÖZLEMLERİNİ DİLE GETİRDİ

Tevfik Göksu’nun konuşmasının ardından Kadir Topbaş’ın oğulları ve kardeşleri, program için Göksu’ya teşekkür ederek özlemlerini dile getirdi. Başkan Göksu ise Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş’a çiçek takdim etti. Kadir Topbaş’ın yakın çalışma arkadaşlarının hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir