İSTANBUL’DA Kİ MALATYALILAR İKİYE Mİ BÖLÜNDÜ..?

Malatya Dernekleri arasında başlayan federasyon ve Konfederasyon tartışmaları gün geçtikçe büyüyor. İddialara göre Malatya Dernekler Federasyonu MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş ve yönetimi tek başına hareket etmek istiyor.

Diğer taraftan 13 Federasyonunu çatısı altında barındıran Malatya’nın en büyük STK kuruluşu Malatya Konfederasyonu MAKON Genel Başkanı Nazife Özdemir ve yönetimi ise “MAKON Sivil Toplum Kuruluşlarının en büyük ve üst çatısıdır. Biz MADEF’i de bu çatının altına görmek isterdik” dedi.

İstanbul’daki Malatyalıların ikiye bölündüğünü ve bu bölünmenin İstanbul’da yaşayan Malatyalılara çok büyük zararlar getireceği söyleyen bazı Malatyalılar ise, bu kavga böyle devam ederse bu günden sonra, ne MAKON’un nede MADEF’in hiç bir etkinliğine katılmayacaklarını belirtiler.

Yılmaz Durmuş ve yönetimi tarafından geçtiğimiz hafta Sultangazi’de dördüncüsü düzenlenen Arapgir Üzüm Festivali’nin açılışında ki konuşmasından 12-15 Ekim tarihleri arasında MASTÖB ve MAKON tarafından düzenlenen Yenikapı’da ki etkinliğe kesinlikle katılmayacaklarını söylemişti ve “Yenikapı’ya gölge düştü” demişti.

Malatya Dernekler Federasyonu  MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş’a  MAKON ve MASTÖB yöneticilerinden jet hızıyla cevap geldi; “Başkan Durmuş ve yöneticilerini  12–15 Ekim tarihleri arasında Yenikapı’da ki Malatya Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz” dediler.

14 yıldır Malatya Dernekler Federasyonu başkanlığını yürüten Yılmaz Durmuş’un Yenikapı’ya gidip gitmeyeceği Malatyalılar arasından merak konusu oldu.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir