HAYAT, BİR YAŞAM SANATIDIR

Ebru Kain’in YouTube kanalındaki “Ebru Kain ile Kısa Kısa adlı programında” konuğu T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile yapmış olduğu bu sohbette, geçmişten günümüze kadar süregelen gelenek, görenek ve kültürel miraslarımızı ele aldılar.

Hayatını insanları mutlu etmek üzerine inşa eden Demircan, insanlara sinerjilerini sevgi üzerine kurmaları gerektiği mesajını verdi ve sevgi olmadan yaşamın anlamsız olduğunu vurguladı. Aynı zamanda duygusal olduğuna da değinen Demircan, şahit olduğu üzüntülü anları anlatırken bile duygulandığını söyledi. Kendisini meşguliyetin dinlendirdiğini, birden fazla işin onu daha fazla motive ettiğini de ekledi. Bu düşüncelerini Ebru Kain’e belirtirken “Rahat etmek istirahat etmek değildir.” Arap atasözü ile de pekiştirdi.

“Beni en çok gençlerle yaptığım projeler heyecanlandırıyor!”

Sayın Ahmet Misbah Demircan, Ebru Kain ile Kısa Kısa programındaki sohbetinde yaşadığımız toplumun değerlerini, içinde bulunduğumuz hayatı, uçtan uca idrak etmemiz gerektiğini belirterek, bir şehri, ülkeyi, insanıyla, sanatıyla ele almamızın doğru olacağını söyledi. İnsan ve çevreyi bir bütün olarak görmeyi, mütevazi olmayı ve bölüşebilmeyi öğütledi. Demircan kültürün iki ayaklı olduğunu, ilkinin eski eserleri, miraslarımızı korumamız, ikincisinin ise eski eserlerden edinilen ilhamı yeni eserlere yansıtmak olduğunu belirtti. Hayatımızın bir yaşam sanatı olduğunu söyleyerek, sonrasında gençlerle yapmış olduğu projelerin kendisini en çok heyecanlandıran projeler olduğunu vurguladı. Vakıf Medeniyetinin bu toprakların geliştirdiği bir ekosistem olduğundan bahsetti ve geçmişten bugüne kadar gelmiş tarihi miraslarımızın koruyucusu, sürdürücüsü olduklarını belirtti.

“Son yıllarda kültürün en önemli aktarım aracı sinema”

Ebru Kain’in sinema destekleriyle ilgili olan sorusuna istinaden Sayın Demircan; Aynı zamanda tiyatro, müzik, opera ve bale gibi bir aktarım olan sinemanın son yıllarda kültürün en önemli aktarım aracı olduğunu da vurguladı. Günümüzde sinemayı desteklemenin önemli olduğunu ve gençleri teşvik ettiğini söyledi.

Demircan, dünyanın küçük bir köy olduğunu, orada hep beraber yaşadığımızı ve 2021’de büyük oranda normalleşebileceğimizi ancak tam olarak güvenin oluşmasının zaman alacağını da belirtti.

Son olarak Demircan, Ebru Kain ile yapmış olduğu bu çok özel sohbette iyi bir insan olarak anılmak istediğini, bu şekilde anılmanın önemli olduğunu söyledi ve insanların iyiliklerini hissettirecek eserler bırakması gerektiğini de dile getirdi.

EBRU KAİN KİMDİR?

İş hayatına mali müşavirlik mesleği ile adım atan Ebru Kain, uzun yıllar ticaret hayatını farklı sektörlerde sürdürdükten sonra girişimci kişiliği sayesinde Kain A.Ş.’yikurdu. Başarılı iş insanı tarih tutkusunu da farklı bir boyuta taşıyarak İşletme Lisansının üzerine geçtiğimiz yıllarda İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden de yüksek derece ile mezun oldu. Aynı zamanda Ebru Kain, tarih bilgisini Osmanlı Türkçesi ve İngilizce ile de pekiştirerek bu alandaki donanımını artırdı. Eski medeniyet ve kültürlere olan ilgisini ticari zekasıyla birleştirerek, zanaat ürünlerini Kain A.Ş. kuruluşuyla farklı bir noktaya taşıyan başarılı iş insanı yenilikçi çalışmalarıyla da kadınlara ilham oluyor. İnsanların hayatına dokunmanın çok önemli olduğuna inanan Ebru Kain, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine ve çalışmalarına destek verirken, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir