HAKEM FIRAT AYDINUS ESENLER’DE!

Esenler Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Adımlık Sohbetler’ programında Eski FIFA hakemi Fırat Aydınus, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde hem yürüyüş yaptı hem de attığı adımlarla AdımApp uygulaması üzerinden puan topladı.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Adımlık Sohbetler’ programının konuğu FIFA kokartlı uluslararası futbol hakemi ve yorumcusu Fırat Aydınus oldu. Aydınus 15 Temmuz Millet Bahçesi’ndeki yürüyüş esnasında hem futbol hikâyesini anlattı hem de attığı adımlarla ödüllü adımsayar uygulaması AdımApp üzerinden puan topladı.

“EĞİTİM DAHA ÖNEMLİ OLDUĞU İÇİN FUTBOLU BIRAKTIM”

Zamanında futbolcu olan Aydınus, futbolu bırakma nedenini şöyle dile getirdi: “Babam bana gelip, sen eğitimle futbolu beraber götüremiyorsun. Seni futboldan alıyorum ve eğitim alanında devam etmeni istiyorum dedi. Haklıydı o zamanlar Davutpaşa’da oynadığım için eğitimlerim aksıyordu.”

“MAÇLARA ÜCRETSİZ GİDEBİLMEK İÇİN HAKEM OLDUM”

Hakem olma hikâyesini de paylaşan Aydınus, “Futbolu bıraktığım için babamın içinde ukde kaldı. Hakemlik kursunu önerdi bana. Benim ise hakem olmak gibi bir düşüncem yoktu. O dönemlerde hakemlere ağır hakaretler edildiği için istememiştim. Babamın ‘Oğlum hakemlik belgen olursa maçlara ücretsiz gireceksin’ demesi, fikrimi değiştirdi. Ben de sırf ücretsiz girebilmek için hakemlik kursuna başvurdum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir