ESENLER’DE ”KADIN VARSA HAYAT VAR” SERGİSİ

Esenler Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ülkemizden ve dünyadan 53 farklı kadın fotoğraf sanatçısının çektiği eserlerden oluşan “Kadın Varsa Hayat Var” sergisine ev sahipliği yaptı. Aynı gün “Kadın Ağzı Türküler” konseri de müzikseverlerle buluştu.

Esenler Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın Varsa Hayat Var” adlı sergi ile “Kadın Ağzı Türküler” konserine ev sahipliği yaptı. Fotoğraf sanatı ile ilgilenen kadınların objektifine yansıyan ve hayata bakışlarını belgeleyen 53 fotoğraf, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu. Sergi, bir ay boyunca kapılarını açık tutacak. Aynı gün ESEV şan öğrencileri ve Etnika Kolektif Erbane Topluluğu’nun sahne aldığı “Kadın Ağzı Türküler” konseri de dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

KADIN MUTLUYSA AİLE MUTLUDUR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Eğer kadın mutluysa aile mutludur, mahalle mutludur, şehir mutludur, ülke mutludur. Eğer kadının umudu varsa ülkenin de umudu vardır. İnsanlığın var oluşundan bugüne hayatımızın her alanında var olan çalışkan, üretken, fedakâr kadınlarımıza imkân ve destek verilirse başaramayacağı bir şey yoktur. Biz Esenler’de tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyor, ilçemizde yaşayan tüm kadınlarımıza her alanda destek veriyor ve çalışmalarımızı mutluluk üzerine inşa ediyoruz” dedi.

GÖRÜNÜRLÜĞÜMÜZÜ ARTIRMAK İSTEDİK

Sergi küratörü Deniz Kalaycı ise Türkiye’de ve dünyada amatör ve profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilenen birçok kadının bulunduğunu aktararak, “Kadın fotoğraf sanatçılarının görünürlüğünü arttırmak ve aradaki iletişimi kuvvetlendirmek için Esenler Belediyesi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak fotoğraf sanatı ile ilgilenen kadınlarımızı onore etmek, onların nezdinde kadınlarımızın kültürel ve sanatsal yaşamımıza sunduğu katkıyı ortaya çıkarmak istedik. Bu amaçla ülkemizden ve dünyadan 53 farklı kadın fotoğraf sanatçısının çektiği eserlerden oluşan bir fotoğraf sergisi hazırladık” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir