GÖKSU, ”60 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRDÜK!”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 17 Ağustos’un 24’üncü yıl dönümünde Esenler’de gerçekleşen Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde gelinen son noktayı basın mensuplarına anlattı. Esenler’de kentsel dönüşümün hızla devam ettiğini belirten M.Tevfik Göksu, 2012 yılından bugüne toplam 60 bin konut dönüştürdüklerini açıkladı.

2012 yılında büyük bir dönüşüm hamlesine başladık ve kendimize 3 yol belirledik” diyen Başkan Göksu, Esenler’de 60 bin konutu dönüştürdüklerini ve çalışmaların hummalı şekilde devam ettiğini şu sözlerle anlattı:

“İlk olarak vatandaşa rehberlik yapalım, dedik. Şehrin planını vatandaşın yararına dönüştürecek şekilde yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik edecek bir altyapı kurduk. Bir diğer seçenek olarak, ‘özel şirketlerle kendiniz yapabilirsiniz’ dedik. ‘Biz size kira ve her türlü hukuki desteği verebiliriz’ dedik.  Son olarak da o zamanki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ, Çevre Bakanlığı ve Esenler Belediyesi kamu eliyle dönüşüm yaptık. O günden bugüne yaklaşık 60 bin konutu dönüştürdük. Dönüşmesi gereken konut sayımız yine yaklaşık olarak 92 bin 200 civarında. En acil dönüştürmemiz gereken konut sayısı 16 bin. Donatı alanları üzerinde olduklarından kendilerini dönüştürme imkânına sahip değiller. 1 yılda taşıdığımız konut sayısı 4 bin. Şu anda Esenler’de mahalle mahalle, sokak sokak ne nerede ve nasıl dönüşecek bunların hepsi belirlendi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir