Bina Güçlendirme Nedir?

Bina Güçlendirme, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan hasarlar sonrasında evlerin depreme dayanıklı bir duruma getirilmesi için yapılmaktadır.

6 Şubat 2023 tarihinde art arda yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler; Doğu Anadolu bölgesindeki birçok farklı şehirde ağır hasara neden olmuştur. Yaşana büyük deprem neticesinde eski ve yeni konutların büyük bir bölümü ağır ve orta hasarlı olarak işaretlenmiştir.

Alınan kararlar ile ağır hasarlı yapıların yıkımına, orta ve az hasarlı yapıların ise güçlendirilmesine karar verilmiştir. Böylelikle depremzede vatandaşlar konutlarında daha güvenli bir şekilde oturabilmek için güçlendirme projelerine yönelmiştir.

Bina güçlendirme çalışmaları sırasında, öncelikle yapının hasar alan bölümleri tespit edilmektedir. Bu tespit işleminin ardından ise, bina; bir sonraki depremlere daha dayanıklı olacak bir hale getirilmektedir.

Malatya Güçlendirme Firması

Her ne kadar depremin merkezi Kahramanmaraş olsa da en çok etkilenen şehirlerden bir tanesi Malatya’dır. Özellikle de ikinci depremin ardından, şehirdeki binaların büyük bir bölümü hasar almıştır.

Yaşanan talihsiz olayın sonucunda oluşan bina hasarlarının çözümü için Yapıtaşı Mühendislik ve Mimarlık, güçlendirme çalışmalarında destek sunmaktadır. Betonarme güçlendirme projeleri için kusursuz bir çalışma yürüten firma, alanında uzman bir mühendis kadrosundan ve deneyimli usta ekibinden oluşmaktadır.

Siz de uygun fiyat ve kaliteli bir arada almak için Yapıtaşı ile çalışabilir, konutlarınızda güvenle oturmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir