KAMP ATEŞİ ESENLERLİ GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Esenler Belediyesi tarafından milli ve manevi değerlerine bağlı, lider vasıflı bireylerin yetiştirilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Esenler’in Yüzleri” projesi, gençlere rehberlik etmeye devam ediyor.

Birçok alanda öğrenci yetiştiren ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan programda bu hafta gençler, Osmaniye’de bulunan doğa kampında arkadaşlarıyla sosyalleşerek iletişim becerilerini geliştirdi.

Esenler Belediyesi, toplumun gelişmesi ve örnek insan yetiştirilmesi amacıyla Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte 2018 yılından bu yana “Esenlerin Yüzleri” projesine ev sahipliği yapıyor. Proje ile toplum içinde liderlik vasıflarına sahip olan, ilgi ve yetenekleri geliştirilmeye müsait ortaokul öğrencileri, Esenler Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma sonucunda tespit ediliyor. Geleceğe güvenle bakmak ve gelecek nesillere örnek olmak amacıyla gençler; bilim, kültür, sanat, spor ve politika alanlarında özel hazırlanan programlarla eğitim alıyorlar. Projenin bu haftaki etkinliğinde ise gençler, Osmaniye’ye çıkarma yaparak kamp ateşi yaktı. Geleneksel oyunlar ve pek çok alanda ilkleri deneyimleyen gençler, doğayla içi içe ortamda kamp yapmanın yanı sıra arkadaşlarıyla sosyalleşme fırsatı yakaladı.

YAZ TATİLİNDE DE BİR ARAYA GELİYORLAR

Esenler’in Yüzleri projesinin sorumlusu Mustafa Kesici, gençlerin toplumu şekillendirme konusunda rol üstlenmelerinin önemini vurgulayarak, “Gençlere aidiyet duygusu kazandırılarak lider bireyler olarak öne çıkmaları için pek çok etkinlik düzenliyoruz. Sunulan imkânlarla her bakımdan kendini geliştirme fırsatı yakalayan “Esenler’in Yüzleri”nde yer alan gençler bu hafta, doğa kampıyla sosyalleşerek iletişim becerilerini geliştirdi. Doğa ile iç içe ortamda bir araya gelen gençler, tabiatta vakit geçirerek stres atma fırsatı yakaladı” sözlerini kaydetti.

FARKLI BAKIŞ AÇILARI GELİŞTİRİYORUZ

Milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya sahip çıkan, geleceğe güvenle bakıp emin adımlarla ilerleyen “Esenler’in Yüzleri’nde yer alan gençler,  proje hakkında fikirlerini paylaştı. Ortaokul grubuna dâhil olan Emrullah bir senedir projede olduğunu belirterek, “Çok keyifli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Sosyal hayatıma katkısı oldukça fazla. Bir araya geldiğimizde farklı bakış açıları geliştirmeyi öğreniyoruz. En son yaptığımız Osmaniye kampında hem eğlendik hem de arkadaşlarımızla sosyalleşme fırsatı yakaladık. Esenler’in Yüzleri projesi kişisel gelişimim için çok faydalı oldu. İlerleyen süreçteki çalışmaları ve etkinlikleri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

KİŞİSEL GELİŞİMİME KATKI SAĞLADI

Lise grubunda yer alan ve projenin başından beri devam eden 17 yaşındaki Ahmet Kerem ise şunları söyledi:

“Projenin başından beri devam ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ve çalışmalar çok keyifli ve faydalı geçti.  Örneğin Balkanlar gezisi benim için unutulmaz bir deneyimdi. Bu süreçte tarihi geziler, eğlenceli etkinlikler ve yaşadığımız deneyimlerle kişisel gelişimim ve sosyal hayatımla ilgili olgunlaştığımı hissediyorum. Hem bilgi sahibi oldum hem de birçok alanda ilerleme kaydettim diyebilirim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir