Gençlere önemli tavsiyeler

Yazar Merve Gülcemal, Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluştu. Gülcemal, gençlere oruç tutmak ve Kur’an-ı Kerim okumak ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Yazar Merve Gülcemal, Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırladığı “Merve Gülcemal ile Ramazan” programında Esenlerli gençlerle buluştu. Esenler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılan programa gençlerin ilgisi oldukça fazlaydı. Eğitim hayatında yaşadığı zorlukları anlatarak konuşmasına başlayan Merve Gülcemal, Kur’an-ı Kerim okumanın faziletlerini ve Ramazan ayının önemini anlattı.

SADECE KUR’AN-I KERİM’İ DUYARAK MÜSLÜMAN OLUYORLAR

“Kur’an-ı Kerim ile bağınızı güçlendirin, onsuz yaşamamız imkânsız” diyen Merve Gülcemal, şu sözleri söyledi:

“Kur’an-ı Kerim sadece Türkçe de okunmaz, Arapça da okunmaz. Arapça okumak zorunda değiliz ama Arapça okumamız gerekir. Arap dili ve kelimeler özenle seçildi. Kelimelerin sıralanışında ayrı bir hikmet ve şifa var.  Allâh’u Teâlâ’nın bir mucizesi var. Kur’an-ı Kerim’i Arapça’yı hiç bilmediği halde sadece dinleyerek Müslüman olan binlerce Hristiyan ve Yahudi var. Sadece Kur’an-ı Kerim’i duyarak Müslüman oluyorlar. Bunun sebebi kelimelerin dizilişindeki o mucizevi hal.”

Oruç tutmanın önemine de değinen Merve Gülcemal, “Ben orucumu Allâh benden istediği için tutuyorum. Orucun ve Ramazan’ın beni insan etme, bizi güzelleştirme ayı olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir