ESEV MORAL TİMİ HASTALARA MORAL VERİYOR

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) çatısı altında çalışmalarını devam ettiren Moral Timi, 29 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü’nde çeşitli hastalıklarla mücadele eden vatandaşları evlerinde ziyaret etti.  ‘Nadir hastalık’ sahibi bireylerin yüzünde tebessüm oluşturan Moral Timi, onlara yalnız olmadıklarını hissettirdi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Moral Timi, 29 Şubat Nadir Hastalıklar Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye’de 7 milyon kişide görülen bu hastalığa sahip Esenlerli vatandaşlar ise Moral Timi tarafından evlerinde ziyaret edildi. Yüzlerde tebessüm bırakan ziyaret, nadir hastalıklara sahip bireylere yalnız olmadıklarını hissettirdi.

YALNIZ DEĞİLLER

Moral Timi, homosistinüri tanısı konulan üç kardeş Hasan, Hüseyin Fahri ve Hatice Kübra Çetinkaya, SMA hastası Eyüp Ensar Öztürk ve çölyak hastası Sibel Büyükkeski’yi evlerinde ziyaret etti. Etkinlikte hastalara çeşitli hediyeler takdim edildi. ESEV çalışanlarından Mehmet Yıldırım, Moral Timi olarak nadir hastalıklara sahip bireylere daha fazla destek olmak istediklerini belirterek, “Moral Timi olarak hastaların, yaşlıların, engellilerin hayatlarını renklendirmeyi, onlara neşe vermeyi amaçlıyoruz. Sosyal hayatta özellikle psikolojik destek çok önemlidir. Moral Timi olarak tüm sevgi ve desteklerimizi Esenlerliler ile paylaşıyoruz. Nadir hastalıklar konusunda farkındalık oluşturmak ve nadir hastalıklara sahip bireylerin kendilerini yalnız hissetmemeleri bizim asıl amacımız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir